Bécs, csak fiataloknak!

Forrás: turizmus.com

 2017. december 29. 08:19

Az osztrák főváros turisztikai rekordévet zár az idén, de a marketingkampányok folytatódnak, méghozzá célcsoportonként.

Az egyik kiadvány, amelynek címe Vienna Young & Clever, kifejezetten a tízen- és huszonéveseket célozza meg.

Az angol nyelven is elérhető kis zsebkönyvből már az első oldalon megtudhatjuk, hogy külön információs központ, a wienXtra-jugendinfo áll a fiatalok, illetve, ahogy a kiadvány fogalmaz, a fiatal szívűek részére, a Babenbergerstrassén. Itt személyesen is lehet érdeklődni az olcsóbb szállások, megfizethető éttermek, koncertjegyek és érdekes túrák iránt, de természetesen ezek az információk interneten is elérhetők.

Hundertwasserhaus Bécsben

Fotó: turizmus.com

A legfiatalabbaknak, azaz a gyerekeknek a wienXtra-kinderinfo szolgál hasznos címekkel, a kicsiknek szóló színházi előadásokat, játszótereket és interaktív, gyermekbarát múzeumi foglalkozásokat illetően.

Hogy mennyiben más egy huszonéveseknek szóló guide, mint egy olyan, amelyik mindegyik korosztálynak szól? Több benne az alternatív kiállító tér, formabontó kávézó, olcsó menza, kantin, városkörnyéki kirándulóhely és túraútvonal, vagy például művészmozik, illetve olyan filmszínházak, ahol eredeti nyelven tekinthetők meg a filmek.

Ami az éttermi kínálatot illeti, a streetfood és piaci foodtruck lelőhelyeken túl megismertet a guide például olyan helyekkel is, ahol annyit fizet a vendég az ételért, amennyit akar és nem hiányoznak az olyan nemzeti konyhát felvonultató büfék sem, mint például a pakisztáni fogásokkal bemutatkozó Deewan.

A www.jugendinfowien.at weboldalon még több érdekességet tartogatnak a turistáknak, természetesen korosztálytól függetlenül.