Belföldön maradna a nyaralni készülők többsége a Netrisk felmérése szerint

Forrás: MTI

 2020. július 10. 10:54

A biztosítási portál felmérése alapján az idén nyáron útra indulóknak csak 44 százaléka lépi át az országhatárt, a már megkötött biztosításoknak pedig mindössze 12 százaléka szól repülős utakra.

A magyarok többsége a koronavírus-járvány miatt elrendelt határzár feloldását követő időszakban is óvatosan tervezi utazásait.

A Netrisk.hu 6000 fős felmérése alapján a válaszadók 50 százaléka a nyár végére vagy őszre tolta ki következő utazását, 18 százalékuk csak jövőre tervez útra kelni, az idén nyáron nyaralni indulók 56 százaléka pedig a határokon belül marad.

A nyaralni indulók többsége úgy tervezi, hogy határokon belül marad

Fotó: 123rf

A cég közleménye szerint a már megkötött utasbiztosítások alapján a külföldre indulók több mint fele Horvátországba vagy Ausztriába utazik. A célpontok között gyakorlatilag nem is szerepel Európán kívüli ország – jegyezték meg.

A távolabbi úti célok háttérbe szorulását mutatja az is, hogy a biztosítások mindössze 12 százalékát kötötték repülőgépes utakra, szemben az előző években tapasztalt 35-40 százalékkal. Noha ez az arány a járatok fokozatos helyreállásával vélhetően emelkedni fog, az idei nyár egészében aligha fogja meghaladni az utazások 20 százalékát a cég várakozása szerint.