Budapest is felkerült a legnépszerűbb LMBTQ-barát városok listájára

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 09:04

A TripAdvisor évről évre elkészíti ajánlatát azokról a városokról, amelyek tárt karokkal fogadják az LMBTQ-közösség soraiból érkező turistákat. Az idei kínálat különlegessége, hogy a listára felkerült Budapest is.

A Go Better, Together név alatt futó projekt az eddigi legnagyobb LMBTQ turisztikai kampánya az oldalnak, ahova különböző szempontok alapján mindössze 50 desztináció kerülhetett be a világ minden tájáról. A TripAdvisor ezen szempontokat figyelembe véve választotta be a tavaly bemutatott Pink Budapest LMBTQ turisztikai projektet a listájára, és készítette el a főváros első tematikus LMBTQ TripAdvisor oldalát.

Az utazni vágyóknak szánt tájékoztató oldal és interaktív térkép tartalmazza természetesen a kihagyhatatlan látnivalókat (Parlament, Várnegyed, Gellérthegy, Vajdahunyad vára stb.) és mellette éttermeket, kávézókat, bárokat is, így senkinek sem kell vakon tapogatóznia, aki nálunk vágyik kikapcsolódásra.

Az utazni vágyóknak szánt tájékoztató oldal és interaktív térkép tartalmazza Budapest kihagyhatatlan látnivalóit is

Fotó: Humen Media Group

S hogy a budapestiek mennyire toleránsak és nyitottak az ügyben, azt talán Marc Andrews esete szemlélteti érzékletesen. Az ausztrál újságíró még 2017-ben járt a férjével Budapesten, és meglepő észrevételeket tett:

„A magyarok nem is annyira melegellenesek, mint amennyire inkább csak azt szeretnék, hogy a melegek láthatatlanok legyenek. Tavaly (2016-ban) a Budapest Pride-on nem voltak incidensek, nem úgy, mint pár éve az erős szélsőjobboldali jelenléttel, szóval javul a helyzet… Mi pedig a férjemmel Budapesten kéz a kézben sétáltunk, és ebből nem volt soha semmilyen problémánk. Na, ezt add össze."

A TripAdvisor oldala mellett nagy segítség lehet a Pink Budapest honlapja is, amely szintén rengeteg információt tartalmaz az angol mellett francia, német és spanyol nyelven.