Menetrend szerinti buszokkal a szlovák sípályákhoz

Forrás: turizmus.com

 2019. december 13. 12:52

Donovalyba naponta akár háromszor, a Magas-Tátrába nappal és éjszaka is indul FlixBus-járat a téli menetrendben.

Donovalyba hétvégenként ebben az idényben is naponta három FlixBus-busz indul, a megálló a sípályák közvetlen közelében van. A menetidő Budapestről 3,5-4 óra, reggeli, déli, illetve késő délutáni érkezéssel is tervezhetik utazásukat a síelni vágyók, a menetrendnek köszönhetően akár szállás foglalása nélkül is megvalósítható egy egynapos sítúra. Emellett hétköznap is két-három összeköttetés elérhető a téli hónapokban – tájékoztatott a busztársaság.

Akár egynapos sítúra is bevállalható busszal

Fotó: FlixBus

A Magas-Tátrában az Ótátrafüred és Tátralomnic közelében lévő pályák érhetők el a legkönnyebben közösségi közlekedéssel, a távolsági buszmegállótól gyalogosan is megközelíthetők a felvonók és a síkölcsönzők. Mindkét településre naponta két busz indul Budapest Népliget megállóból, egy nappali és egy éjszakai, a menetidő megközelítőleg 6 óra.

A FlixBus ügyfélszolgálatával egyeztetve a távolsági buszok csomagterében különleges poggyászként a sífelszerelés is szállítható (de a legtöbb síterepen helyben is tudnak felszerelést bérelni azok, akik könnyebb csomaggal utaznának).

A legolcsóbb jegyek Donovalyba egy útra 3199 forintos ártól kaphatók. Akinek a sípályák közvetlen közelsége nem elsődleges szempont, további úti célok közül is válogathat a téli Tátrában, többek közt Poprád, Zár (Ždiar) és Rózsahegy (Ružomberok) is megközelíthető zöld busszal.

Kapcsolódó cikkek