Debrecen a 10. legnépszerűbb turisztikai célpont

Forrás: turizmus.com

 2017. február 14. 16:56

Az országos átlagot meghaladóan nőtt a vendégéjszakák száma 2017-ben Debrecenben, ahol a további növekedés érdekében új városmarketing- és turizmusfejlesztési divíziót alakítanak ki.

Tavaly a debreceni kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma megközelítette a 388 ezret, ami az országos átlagot meghaladó, 10 százalékos növekedést mutat az előző évhez képest – közölte a város turizmusért is felelős alpolgármestere sajtótájékoztatón.

Magyarország top 20-as településeinek listáján Debrecen a 10. helyet foglalja el. A vendégéjszakák számán alapuló listán Debrecen előtt – Budapest és Eger kivételével – fürdővárosok, illetve kiemelt fürdőövezetben lévő települések (Siófok, Balatonfüred) szerepelnek.

A debreceni nagytemplom

Fotó: Wikimedia Commons

„Az a célunk, hogy 2020-ra stabilan a top 5-ös listába kerüljön Debrecen" - mondta Széles Diána, hozzátéve, hogy ennek érdekében új szervezeti formát hoznak létre, a Főnix Rendezvényszervező Kft. keretein belül új városmarketing- és turizmusfejlesztési divíziót alakítanak ki. A turizmusmarketing feladatok mellett a turisztikai információs szolgáltatás irányítását is az új egység végzi majd.

A kiemelt feladatok közé tartozik a városmarketing, valamint az elmúlt időszak városfejlesztésein alapuló új turisztikai márka kialakítása és következetes építése. Első lépésként a Református Nagytemplom mögötti Karakter 1517 Könyvesbolt és Kávézóban turisztikai információs pontot és az új Debrecen márkát megjelenítő ajándékboltot nyitnak. Szeretnék elérni, hogy a fiatalok körében közkedveltek legyenek a város turisztikai logójával ellátott, a "debreceni életérzést" közvetítő ruházati termékek.

Kapcsolódó cikkek