Dél-francia hangulat és Nouvelle Vague Villányban

Forrás: Vendéglátás

 2017. május 23. 12:06

A villányi Gere Birtokon június 9-10. között immár hatodik alkalommal megrendezett Gere Jazz Fesztivál programjában számos elismert művészt láthatunk-hallhatunk, poharunkban a legkiválóbb villányi tételekkel.

Az évente megújuló tematikának köszönhetően idén hamisítatlan provence-i hangulatban tölthetik ezt a hétvégét azok, akik ellátogatnak a rendezvényre. A zenei programok mellett a kiváló borok és a gondosan válogatott fogások is szerepet kapnak.

A koncertfolyamot Harcsa Veronika állandó partnere, Gyémánt Bálint lebilincselő gitárkíséretével indítja. A duó koncertje után a pénteki nap programját Váczi Eszter és zenekara nyitja. A péntek esti hangulatfelelős az IrieMaffia frontembere, a ghánai–magyar rapdíva, Sena lesz.

A fesztivál második napján a sort a Manouche swinget a popzenével briliánsan ötvöző Pankastic! nyitja. Utánuk Snétberger Ferenc és Markus Stockhausen veszi át a stafétát. A Francia Nouvelle Vague a MÜPA-ban és az A38-on is több ízben adott telt házas koncertet, a koncert létrejöttének izgalmas apropója, hogy Olivier Libaux, a zenekar vezéregyénisége mellékállású borász, így „műértőként” nagy örömmel fogadta el a felkérést.

A hétvége során Gere Attila Pincészet egész portfólióját megkóstolhatják a vendégek, akár egy habzó Friciből készített borkoktélra, egy könnyedebb fehér- vagy rozéborra vágynak a melegben, akár a vörösborok rajongóiként a nyári estéken sem innának mást, mint egy pohár Villányi Franc-t, Kopart vagy a dél-francia borvidékek hangulatát idéző, ám villányi szőlőből készített Syrah-t.

A fogásokról Kozma Szabolcs séf és a Mandula Étterem csapata gondoskodik.

Weboldal: http://gerejazz.hu/

Facebook: www.facebook.com/gerejazzfestival/