Egyedülálló NFT élményekkel várja Szlovénia az országba látogatókat

Forrás: turizmus.com

 2023. június 07. 12:36

A Szlovén Turisztikai Hivatal a Júlia Alpokkal együttműködésben forradalmi újdonságot mutatott be a minap. A május 29-31. között zajló eseményen 15 újságíró próbálhatta ki az Ultimate Julian Alps Sensory Adventure NFT tokeneket, amelyek a valós élményeket a kriptovaluták világával ötvözik.

A projekt különlegessége, hogy nemcsak áthidalja a digitális eszközök és kézzel fogható értékek közötti szakadékot, de a természet iránti felelősségteljes hozzáállás fontosságára, így a Júlia-Alpokban veszélyeztett növény- és állatfajokra (pl.: alpesi myna, vadkakas) is felhívja a figyelmet. Ezzel Szlovénia népszerűsítése merőben új és kreatív irányt vesz, ráadásul a Júlia Alpok fenntarthatóságon alapuló turisztikai kínálata is tovább erősödik - közölte a Szlovén Turisztikai Hivatal.

"A Triglav Nemzeti Park mindig tárt karokkal fogadta a látogatókat. A természetvédelmi területnek azonban vannak olyan részei, amelyekre szigorúbb látogatási szabályok vonatkoznak, pont a rezervátum érintetlen állapotának megőrzése érdekében – hangsúlyozta Tit Potočnik, a Triglav Nemzeti Park igazgatója.

Az Ultimate Julian Alps Sensory Adventure ezt a korlátatot oldja fel innovatív megoldásokkal olyan módon, hogy bár a veszélyeztetett fajokat nem látja az ember, érzékszervi szinten mégis a lehető legközelebb kerül hozzájuk az NFT tokenek által.

A digitális kriptovaluták (tokenek) különlegessége abban rejlik, hogy tulajdonságaikból adódóan nem cserélhetők fel másokkal, ezért teljesen egyediek. A technológia új lehetőségeket nyithat meg a turizmusban is, mint például olyan hűségprogramok kidolgozását, amelyek révén a turisztikai szereplők jutalmakat adhatnak a látogatóknak, de a gamification megoldások akár a fenntartható turizmusba való bevonás eszközeiként is szolgálhatnak.

szlovenia_nft

A projekt áthidalja a digitális eszközök és kézzel fogható értékek közti szakadékot és felhívja a figyelmet a a természet iránti felelősségteljes hozzáállásra

Fotó: Szlovén Turisztikai Hivatal

Az NFT tulajdonosok a tokenekkel igazolhatják egy-egy rendezvényen való részvételüket, promóciós eszközként, illetve egyedi élményként szolgálhatnak, de akár olyan exkluzív szolgáltatásokat is nyújthatnak a tulajdonosaiknak, mint szállás, éttermi vagy egyéb turisztikai kedvezmények.

A blokklánc technológia a versenyképesség, digitalizáció és ügyfél elégedettség növelése mellett számos lehetőséget rejt magában, amelyek Szlovénia 2022-2026 között megvalósítandó Digitális Transzformáció Stratégiájába is jól illeszkednek.

A Szlovén Turisztikai Hivatal a zöld digitális token bevezetése mellett a Web3 megvalósítását is vizsgálja, amely többek közt mesterséges intelligencián alapuló webes applikációk előremozdítását is szorgalmazza.