Éjszakai boros forgatagra hívnak a mádi pincék

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 13:22

A hegyaljai település idén hatodik alkalommal mutatja meg laza, kötetlen oldalát a Jó Éjszakát! Mád című rendezvényen.

Az idei Jó Éjszakát! Mád elsőre kisebbnek tűnhet a korábbiaknál, azonban a házigazdák ugyanolyan színes programmal készülnek, mint eddig. Június 15-én tíz helyszínen kínálja borait a Mádi Kör tíz tagja, és a település több borászata is nyitott ajtókkal várja aznap a látogatókat.

„A rendezvényt Mád önkormányzata hívta életre, és az elejétől kezdve az volt a cél, hogy meg tudjuk mutatni az itteni pincék sokszínűségét. A Jó Éjszakát! Mád alkalmával az ide látogatók a borokon túl alaposabban megismerhetik a borászatokat, bejárhatják a pincéket, udvarokat.

A borászatoknak pedig lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák az egyéniségüket, saját karakterüket a látogatóknak. Éppen ezért mindenki olyan programot szervez a saját helyszínére, ami hozzá leginkább illik” – mesélte Kulcsár Edit a Tokaji Borbarátnők Társaságának képviseletében.

A település több helyszínén készülnek színes programokkal

Fotó: Zöldszüret Borkommunikáció

Bár a rendezvény neve esti programot sugall, érdemes hamarabb érkezni, mert a programok már kora délelőtt elkezdődnek. Az elmúlt évek tapasztalataiból tudni lehet: kevés az idő arra, hogy minden helyszínt végig lehessen látogatni.

Már a délelőtti óráktól részt vehetnek az érdeklődők kalandos kincskeresésen egy zegzugos pincelabirintusban, ahol természetesen bort is lehet majd kóstolni, de egy kiállítás megnyitójára és gyerekprogramra is sor kerül. Délután 5 órától viszont már több esemény is elindul, onnantól sokkal nehezebb lesz választani, hogy merre vegyük az irányt.

Színes zenei programokkal készülnek a helyszínek, a népzenétől a manouche jazzen át a lazulós elektronikáig széles a választék, biztos, hogy mindenki talál az ízlésének megfelelőt. Még éjjel 1-kor is kezdődik program, így csak a látogatók és a pincék lendületén múlik, hogy mikor zárul a rendezvény.

A programok már délelőtt elkezdődnek

Fotó: Zöldszüret Borkommunikáció

Ahogyan az elmúlt években, ezúttal is ingyenes a részvétel, csak a feltüntetett programokért, kóstolókért kell külön fizetni. A rendezők azonban azt kérik, hogy a látogatók jelezzék részvételi szándékukat az ingyenes jegy megvásárlásával, ezzel is segítve az előkészületeket.

Bővebb információ ITT és ITT.

Kapcsolódó cikkek

Wine hackaton Veszprémben

2019. április 08.