Gyógyhely lett, fejleszt Bogács

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. február 01. 12:14

Gyógyhellyé nyilvánították a bogácsi gyógyfürdőt, amely várhatóan új lehetőségeket teremt a további fejlesztésekhez.

2018  fontos év volt a gyógyfürdő életében - tudtuk meg  Jacsó Zoltántól, a Bogácsi Thermálfürdő Kft. ügyvezető igazgatójától.

Önerőből jelentős fejlesztéseket valósítottak meg. Egy kiemelkedő program részeként 300 millió forintból felújították és bővítették az öltöző épületet, továbbá tetőteret és bejárati épületet alakítottak ki. Ezzel a fejlesztéssel növelték az öltözők számát, így ma már  korszerű szekrényes helyeken válthatják ruhájukat a vendégek. Jelenleg több mint ötszáz öltözőszekrénnyel rendelkeznek.

A tavaly átadott bejárati épület

Fotó: Mentusz Károly

2017-ben 76 ezer vendégéjszakát töltöttek el az érdeklődők a fürdő szálláshelyein, az apartmanban, a kempingben és az ifjúsági szálláshelyen, amely tavaly 83 ezerre növekedett. Ezzel rekord számú vendéget helyeztek el, miközben a gyógyfürdőbe érkezők száma  meghaladta a háromszázezret. A fürdő jelentős nyereséggel zárta a 2018-as esztendőt.

Idén újabb fontos fejlesztések megvalósítására készülnek és két nagy projektet terveznek. Az egyik a panziófejlesztés, miután erre a Kisfaludy-program keretében pályáztak és 42 millió forintos támogatást nyertek el. A fejlesztés összköltsége - a saját erő hozzáadásával - közel nyolcvan millió forint lesz, és még ebben az évben megvalósul. Várhatóan július 1-jétől  már szeretnék működtetni.

A leendő háromcsillagos panzióban tíz klimatizált szobát alakítanak ki, emellett félszáz érdeklődő befogadására alkalmas konferenciatermet is létrehoznak. Ezzel a szolgáltatásaik körét is bővítik. Emellett teakonyhát, reggelizőhelyiséget, a gyerekeknek pedig foglalkoztatót is létesítenek.

A másik fejlesztési projekt keretében szaunarészleget és fedett élményfürdőt építenek. Ehhez félmilliárd forint költségvetési támogatást kapott az önkormányzat. A beruházást a tervek szerint idén kora ősszel kezdik el és 2020 elejére valósulhat  meg. Az új fejlesztéssel többféle szaunát  is létesítenek, sőt újdonságként úgynevezett hókabint is kialakítanak.

A fedett gyógyvizes medencét a téli hónapokban is szívesen használják

Fotó: Mentusz Károly

A leendő élményfürdőben közel kétszáz négyzetméteres vízfelület várja majd a lubickolni vágyókat, emellett csúszdát és más élményelemeket is felszerelnek. Mindez a termálszállóval és az új bejárati részleggel épül össze. Az új élménymedencét egyébként gyermek pancsolóval együtt alakítják ki. A fejlesztésektől a vendégek és a vendégéjszakák növekedését, valamint további bevételeket várnak a szakemberek. Ezáltal a téli szezonban is még több érdeklődőt fogadhatnak a jövőben.

Kapcsolódó cikkek