Megszépül és új funkciókkal gazdagodik a Mikolay-kert Orosházán

Forrás: MTI

 2023. június 23. 09:24

Félmilliárd forintot meghaladó uniós támogatásból újulhat meg Orosháza egykor kedvelt közparkja, a Mikolay-kert a belváros közvetlen közelében. Új sétaútvonalakat, játszóteret, kondiparkot, sportpályákat is kialakítanak.

Az 550 millió forintos forrást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretéből nyerték el - tájékoztatott Dávid Zoltán polgármester.

A MÁV felújíttatja a Békéscsaba-Szeged útvonalat, ennek során figyelembe vették az önkormányzat kérését, hogy újra megnyílhasson Orosháza régi főutcája.

"A gyalogosok és a kerékpárosok számára épül egy liftes aluljáró, amivel a Szőlő városrészt a belvárossal összekötő átjárót újra megnyitjuk, így Mikolay-kertet újra bekapcsoljuk a városi vérkeringésbe" — mondta.

A beruházással Orosháza új attrakcióval gazdagodik

Fotó: Orosháza Város Hivatalos Oldala  / Facebook

 

A parkban megújulnak a sétányok és a zöldfelületek, új sétaútvonalakat és egy szabadtéri előadások megtartására alkalmas helyszínt alakítanak ki, épül 13 parkoló, bővítik a játszóteret, valamint egy kondiparkot is terveznek. Megújul a közvilágítás és új utcabútorokat helyeznek el.

Sportfelületeket is kialakítanak: két kisméretű futballpályát, kézilabdapályát, két teniszpályát, egy kosár-röplabdapályát; továbbá rúgófal- és asztalitenisz-funkciók kapnak helyet.

Tervezik továbbá, hogy összenyitják a Mikolay-kertet a Mátrai Stadion fejlesztéssel érintett területével, ahol egy pályázat keretében rekortán burkolatot kap a futópálya.

A beruházás várhatóan 2024 végére készül el.