Florida Keys attrakciói Budapesten

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 27. 11:50

Tudta, hogy Florida Keys neve a cayo, azaz kicsi sziget spanyol szóból ered? A budapesti amerikai nagykövetségen tartott sajtótájékoztatón a gyönyörű desztinációról számos érdekesség hangzott el.

Pár évvel ezelőtt Alaszka, ezen belül is Anchorage turisztikai képviselői tartottak a Szabadság téri épületben prezentációt, most pedig az USA legdélebbi csücske mutatkozott be a meghívott újságíróknak és utazási szakembereknek. Legalább 8 magyar iroda utaztatja ide honfitársainkat, és ez a része az Egyesült Államoknak egyre népszerűbb desztináció.

Mintha egy gyöngysor lenne, amely kiemelkedik a tengerből, úgy sorakoznak egymás után a kisebb-nagyobb szigetecskék, csupán 140 kilométerre Kubától. Amerika boldog vége – hirdeti a találó szlogen, a filmeket záró happy end feliratot kissé átfogalmazva.

A szigeteket a tenger felett átívelő magas autópályák és hidak kötik össze.

Hófehér homokos part és napsütés, ez is Florida Keys

Fotó: pixabay

Florida Keys és Key West attrakcióit Marcel Sprenger, a helyi turisztikai hivatal német piacáért felelős menedzsere mutatta be, őt követte Yves Vrielynck, a desztináció sales menedzserének előadása. Nyugat-Európa – különösen Németország – valamint Skandinávia lakóinak egyik legkedveltebb úti célja ez a vidék.

Bár a hófehér homokos part, a napsütés, az alacsony part menti vízállás elsősorban a napozós-pihenős-lubickolós időtöltést juttatja eszünkbe, ez a táj sok egyébbel is szolgál.

Nemzeti parkok, búvárközpontok, delfináriumok szórakoztatják a turistát, számos aktív kikapcsolódási lehetőséget kínálva. Minden létező vízi sportot űznek itt, mindemellett horgász- és búvárparadicsom a térség. Az éjszakai élet legalább ilyen izgalmas, a koktélok mellett a cheese cake itteni változata mindenkit elcsábít. Számos stadion és múzeum található errefelé, utóbbiak közül a leghíresebb Hemingway háza, de nagyon sokan kíváncsiak a teknősbékakórházra is, ahová vezetett túrákat is szerveznek. Nincs messze az Everglades Nemzeti Park sem, amely a világ egyik legkülönlegesebb faunájával és flórájával bír.

A sokemeletes luxusszállodák mellett a régi kolonialista stílusban épített villák legalább ilyen népszerűek. Számos közülük kifejezetten a gyermekkel érkezőknek ajánlott, míg léteznek olyanok is, amelyek felnőttbarátok.

Az éghajlat trópusi szavanna, még soha nem fordult elő errefelé, hogy fagyott volna

Fotó: Pixabay

A szállodások közül két szakember érkezett Budapestre. Mauricio Beckström a Noble House lánc képviseletében kiemelte, hogy elsősorban Floridából és Kaliforniából rándulnak át hozzájuk, de természetesen a külföldi turisták is megtalálják e nyugodalmas és szépséges szigetvilágot. Clare Beruti hat másik szálloda adottságait és szolgáltatásait ismertette.

Az éghajlat trópusi szavanna, még soha nem fordult elő, legalábbis amióta ember él errefelé, hogy fagyott volna. Két fő évszak különböztethető meg: egy forró és nedves évszak júniustól októberig, valamint egy száraz, novembertől áprilisig, amelyet kevés csapadék, napos égbolt és meleg szellő jellemez.

Amint azt az egyik magyar utazási iroda vezetője a prezentáció után megsúgta, érdemesebb a kevésbé felkapott, nedvesebb időszakot választani a magyar turistáknak, mert akkor alacsonyabbak az árak.