Frédi-Béni témapark Arizonában

Forrás: turizmus.com

 2018. május 29. 11:15

A hatvanas évek óta a bájukból semmit nem vesztett filmekre egész szórakoztató park komplexum épült fel Arizonában, lényegében a semmi közepén.

Nem volt itt semmi más, csak a sivatag, de ahogy megjelentek a háziállatokként tartott dinoszauruszok papírmasé figurái – amelyek akkor még nem számítógéppel készültek –, rögtön hatalmas sikere lett az idegenforgalmi nevezetességekben egyébként szűkölködő városban.

Nem csoda, hiszen a sorozat nagyon rövid idő alatt kedves klasszikussá vált a világ szinte minden országában, ezért már hat évvel később, 1972-ben megnyílt egy akkor még csak szerény látnivalókkal szolgáló vidámpark. A létesítmény most a reneszánszát éli, hiszen sok mai gyereknek újdonság az e furcsa kőkori világ – írja a simplemost.com. A Flintstone család kalandjai nálunk annak idején a Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki néven váltak közkedveltté, Romhányi József zseniális szövegeivel, és a sorozatot máig ismétlik.

Ma is számos látogatót vonz a Frédi és Béni témapark

Fotó: Shutterstock

Bár a hatvanas-hetvenes évek óta már felnőtt több korosztály, akiknek inkább a Star Wars vagy Darth Vader okoz izgalmat, ma is számos látogatót vonz a park, annál is inkább, mivel az épületek és a látnivalók jó állapotban fogadják a turistákat. Népszerű a kemping, a látogatók elsétálhatnak Frédi házához, kipróbálhatják Béni autóját,  működik itt szépségszalon, élelmiszerbolt, börtön és rendőrség is – és minden kőkorszaki stílusban. Fel lehet mászni a dinókra, amelyek még nem félelmetes, mindent felfaló robotok, mint a Jurassic Parkban. A hosszú nyakú ősállatokból mára csúszdák lettek, és persze megtekinthetők a filmeken csak rajzolt, de mára összeeszkábált kőkorszaki autók is

Kapcsolódó cikkek