Hegyháti krónikák – novelláskötet a turizmus szolgálatában

Forrás: turizmus.com

 2020. február 05. 11:54

Újszerű módon hozza közelebb a helyiekhez és az érdeklődőkhöz a Vasi Hegyhát-Rábamente ezer apró csodáját a helyi TDM-szervezet és Pintér György író: megjelent a Hegyháti krónikák című novelláskötet, mely a térség elfeledett történeteit, legendáit gyűjti csokorba.

Pintér György vallja, hogy a történelem a napi hőstettek sorozata, és ezek megismerése kötelesség. Történelemmel foglalkozó, azt évtizedeken keresztül tanító emberként ez nem is esett nehezére.

A Hegyháti Krónikák 463 oldalas kötete több évnyi helytörténeti kutatómunka eredményeként született meg. Gerse, Karátföld, Törböc és Kisegerszeg történetének megismerése során több olyan esettel is találkozott, amely novella után kiáltott.

Történetek, legendák a Hegyhátról

Fotó: Vasi Hegyhát-Rábamente TDM

Valamennyi történet magja valós, e köré épül a térséget és az ott élőket is bemutató, szépen illusztrált kötet. Így egyedi módon kap figyelmet ez a kevéssé ismert tájegység, a Vasi Hegyhát, amely nem más, mint a Rába és a Zala közötti vasi dombvonulat.

Az olvasó megismerheti többek között a gersei 7 ördögöt, Kuminét, a Gersei Pethőket és a többieket, történelmi személyeket és egyszerű embereket, harcosokat, jobbágyokat, tanítókat, kötélugrókat, hősöket és árulókat.

A kötet megrendelhető a Vasi Hegyhát-Rábamente Egyesületnél. Ha pedig valaki élőben is meg szeretné nézni ezeket a helyszíneket, a helyi TDM készséggel segít. Információk: vasihegyhat-rabamente.hu