Heti három garantált program Sopronban

Forrás: turizmus.com

 2016. október 06. 12:23

A Sopron Régió Turisztikai Központ idén már negyedik éve kínált a szezonban ingyenes, garantált programokat a városba érkező vendégeknek és a helyi lakóknak egyaránt.

A történelmi belvárosban és a Soproni-hegység erdejében vezetett sétákhoz május elejétől egészen szeptember végéig, hetente három alkalommal csatlakozhattak a látogatók. Az évről évre növekvő érdeklődés a résztvevők számán és a visszatérő vendégek egyre nagyobb arányán is megmutatkozik: idén júliusban és augusztusban nem ritkán 40-50 fő is összegyűlt nemcsak a hétvégi, de a hétköznap délutáni időpontokon is – tájékoztatott Erdősi-Héjj Boglárka, a Sopron Régió Turisztikai Központ Nonprofit Kft. ügyvezetője.

 

Az öt hónap alatt a kegyes időjárásnak is köszönhetően egyszer sem maradt el séta, melyen a kisgyermekes családoktól a középkorú vendégeken át egészen a nyugdíjas korosztályig voltak résztvevők. Pozitív tapasztalat, hogy a látogatók – akik elsősorban Budapestről és környékéről, a Dél-Dunántúlról, valamint alföldi településekről érkeztek – 90 százaléka járt már Sopronban, ismételt városlátogatásuk során pedig gyakran hívják családtagjaikat, ismerőseiket az általuk már megkedvelt és ismét látogatott programra.

A TDM-szervezet azt ígéri, a garantált sétákra a jövő szezonban is számítani lehet.