Hivatalosan is megnyílt a DTCM magyarországi irodája

Forrás: turizmus.com

 2016. december 18. 11:01

A Dubaji Turisztikai Hivatal az újonnan megnyitott képviseleti irodájával naprakész információkat közvetít a potenciális magyar turistáknak és komoly hangsúlyt helyez az utazási szakmával kialakított kapcsolataira.

2016. december 15-én a Dubaji Turisztikai Hivatal hivatalosan is megnyitotta budapesti irodáját. Az emirátus jelentős potenciált lát Magyarországban, és emiatt szeretne komoly növekedést elérni a hazánkból érkező turisták számában. A fő cél: a kapcsolatok megerősítése a meglévő partnerekkel, illetve új partnerségek kialakítása az utazási szakmával a közép-kelet-európai régióban – olvasható a hivatal sajtóközleményében.

A megnyitót gálavacsorával ünnepelték a Gerbeaud-ban, ahol a magyar turisztikai szakma kulcsfontosságú tagjai, illetve a média képviselői vettek részt.

 


Paddington Tucker, TravelnAdvanced ügyvezetője köszönti a vendégeket


Magyarország kulcsfontosságú forráspiac Dubaj számára, és a Dubaji Turisztikai Hivatal, illetve partnereinek célja, hogy tájékoztassa a magyar turistákat a rendkívüli változatosságról, amivel az emirátus várja őket. Emellett az új iroda a DTCM helyi partnereit Budapesten is támogatni tudja. A direkt járatok száma nő, és 2014 óta már vízum sem kell Dubajba.

Eljött a pillanat, hogy megmutassák, Dubaj nemcsak a luxust képviselő párok és családok számára elérhető, de a középosztályba tartozó családok, fiatal párok és idősebbek is megtalálják a nekik megfelelő ajánlatokat a városban. Így a különböző piaci szegmensek is átélhetik az egyedi dubaji élményt – hangzott el a rendezvényen.

A DTCM olyan kampányt indít, ami a széles körű új és hamarosan bemutatkozó látványosságokat és élményeket népszerűsíti, fókuszba helyezve Dubaj fő attrakcióit.

A jelenleg is üzemelő direkt járatok Dubaj és Budapest között viszonylag rövid, hat órás repülési idővel közlekednek, vagyis az emirátust népszerű és kényelmes úti céllá teszik egy rövid hétvégére vagy egy hosszabb vakációra is.


 

Tavaly Dubaj több mint 26 ezer magyar turistát fogadott, és városban idén több látványosság is nyílt, beleértve a témaparkokat (IMG Worlds of Adventure és Dubai Parks & Resorts) vagy az új Dubaji Operát – ezek mind több magyar turistát vonzanak.

A Dubaji Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének megnyitása egy további lépés, mely elősegíti a 2020-as dubaji turisztikai vízió megvalósítását: az évi 20 millió nemzetközi látogató elérését.

A Dubaji Turisztikai Hivatal márkái és részlegei között ott van a Dubai Convention and Events Bureau, a Dubai Calendar, és a Dubai Festivals and Retail Establishment (korábbi nevén: Dubai Events and Promotions Establishment).