Idén is megrendezik a nyárköszöntő futóversenyt a Zselici Csillagparkban

Forrás: turizmus.com

 2023. február 08. 11:52

Ugyan még ki sem tavaszodott, de a Zselici Csillagpark már a nyárra készül. Június 10-én hetedik alkalommal rendezik meg szokásos nyárköszöntő futóversenyüket, ahol három távon indulhatnak a sportolók a zselici Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

A nevező sportolók egyéniben akár a félmaratoni távot is lefuthatják, de a sporttal csak ismerkedők a 3,8 km-es bátorító távval is próbálkozhatnak. Emellett közkívánatra 10 kilométeren is megmérettethetnek a futók.

A pályán négy ponton lesz frissítés és minden nevező értékes rajtcsomaggal és befutó éremmel térhet haza. A megfáradt futókat vadpörkölt és langalló várja a célban a Ropolyi pihenőhelyen.

zselic_futoverseny

Június 10-én három táv (félmaraton, 10 kilométer és 3,8 kilométer) közül választhatnak a futók a Zselici Csillagpark futóversenyén

Fotó: SEFAG Zrt.

A kísérőket, szurkolókat a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre található Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programok várják majd. A korábbi években a kedvező időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését  is – a júniusi dátum miatt a szervezők remélik, hogy erre idén is alkalom nyílik majd.

A szervező SEFAG Zrt. célja, hogy a rendezvényen keresztül felhívja a figyelmet az erdészek értékteremtő munkájára, a természet törékenységére és a természetvédelemmel kapcsolatos egyéni felelősségre.

A nevezéssel és a program részleteivel kapcsolatban további információ a Zselici Csillagpark honlapján érhető el.