Indul a Matyodesign Tours

Forrás: Forbes

 2019. június 03. 16:44

Száz eurós kaland matyóhímzéssel, tésztagyúrással, népviselet-felpróbálással és persze pálinkázással az észak-magyarországi Tardon – ez a hímző nénikre épülő vállakozás koncepciója.

Egyelőre több utazásszervező és néhány külföldi jött el egy napra Tardra, a Mezőkövesdről alig több, mint tíz kilométerre fekvő borsodi kisfalu Matyodesign Centerébe, hogy aztán másokat is odacsábítsanak a romantikus helyszínre. Később külföldi turistacsoportokat, csapatépítő cégeket és magyarországi konferenciák résztvevőit várja ide Váczi Rozi és csapata.

„Az amerikai turisták különösen igénylik az ilyen egyedülálló programokat, nagyon szeretik, ha beleláthatnak mások életébe, szokásaiba, a rutin budapesti városnézés már nem trendi napjainkban” – mondja Hauk Petra, aki 13 évet töltött el a Four Seasons Hotelben sales managerként, három éve pedig a Boutique Journeys of Europe nevű beutaztató irodában  dolgozik.

A tardi tájház

Fotó: Wikimedia Commons

Idővel egy kisebb vendégházat is építenének a faluban, ahol lehetne egy nagyobb terem konferenciáknak, esetleg jógatáboroknak.