Ingyenes koncertturnéra indul a Budapesti Fesztiválzenekar

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 30. 11:24

A Közösségi Hét keretében a Budapesti Fesztiválzenekar kamaraformációi több mint 5000 kilométert tesznek meg és 24 koncertet adnak egy hét alatt.

A Fesztiválzenekar augusztus 17. és szeptember 1. között fantasztikus cigány muzsikusokkal, Lendvai Csócsi Józseffel, Lendvay Józseffel és Lisztes Jenővel járják Európát, majd némi szusszanás után ingyenes koncertturnéra indulnak az országban, hogy Európa után a magyar vidéken is megadják a ritmust.

Szeptember 4. és 9. között az együttes kamaraformációi zenélnek többek között a Vakok Intézetében és a Cseppkő Gyermekotthonban is. A templomi zene és Johann Sebastian Bach szerelmesei Piliscsabán, Szombathelyen és Szécsényben találkozhatnak a zenekarral. A szécsényi koncerten ott lesznek azok a gyerekek is, akik júniusban a Szent István-bazilika előtti téren táncoltak együtt a BFZ játékára a TérTáncKoncerten. A klezmer varázslatát ezúttal Eger, Gyula és Kiskőrös közönsége élvezheti, utóbbi helyszín már teltházas.

Több program már most teltházas

Fotó: bfz.hu

A Zenevár című interaktív koncerttel a Fesztiválzenekar csapata a Cseppkő Gyermekotthon mellett Hódmezővásárhelyre és Ceglédbercelre látogat el, és ezúttal 15 idősotthonban kamarazenélnek Budapesttől Gyöngyöspusztán át Bátaszékig. Piliscsaba szerencsés helyzetben van, hiszen a templomi koncert mellett ezúttal a helyi idősotthon lakói is kapnak zenei élményt.

Aki még előbb szeretné hallani a Budapesti Fesztiválzenekart, az találkozhat velük szeptember 2-án (vasárnap) 20 órakor, a Dunapest fesztivál zárókoncertjén, a Várkert Bazárban.

A részletes programért kattintson IDE.