Ingyenes november a kultúra jegyében

Forrás: turizmus.com

 2017. november 16. 14:09

Immár hatodik alkalommal lehet novemberben ingyenesen megtekinteni a lengyel Királyi Rezidenciák kiállításait, valamint részt venni a családi foglalkozásokon, múzeumi leckéken, tematikus sétákon és bemutatókon – adja hírül a lengyel idegenforgalmi holap.

Az Ingyenes november idei mottója: „Itt történik a történelem”. A belépéshez díjmentes regisztrációs jegy szükséges, ugyanis az adott időpontokra belépési limit érvényesül. A programban részt vevő lengyel múzeumok a Waweli Királyi Vár, a Varsói Királyi Vár, a Wilanów-i III. János Király Palotamúzeum és a Királyi Łazienki Park Múzeuma.

A Varsói Királyi Vár állandó kiállításai mellett a látogatók két időszakos kiállítást is megtekinthetnek a XX. század eleji magyar modern művészetről és Karolina Lanckorońska professzor munkásságáról.

Wilanów-i III. János Király Palotamúzeum

Fotó: Filip Kwiatowsky

A Királyi Łazienki park múzeuma a Łazienki-kastély és a benne található festménygaléria, illetve a királyi szobrászati galériának és a királyi színháznak otthont adó régi pálmaház és a vadászpalota is látogatásra hív. Számos esemény kíséri a novemberi kiállításokat, köztük a gyerekeknek szóló tematikus séták a Łazienki-kastélyban és a Régi Pálmaházban, szappanbuborék flash-mob vagy családi kalligráfia- és meseszövés-foglalkozások.

A Wilanów-i III. János Király Palotamúzeumban a barokk királyi rezidenciát fedezhetik fel a látogatók a király egykori rezidenciája környezetének és történetének szentelt ingyenes múzeumi tanórák, foglalkozások és csoportos tematikus séták keretében – foglalja össze a Polska Organizacja Turystyczna hírlevele.

 

Kapcsolódó cikkek