Itt az új Müpa-élmény – élő koncertek az autóból

Forrás: turizmus.com

 2020. július 02. 12:49

Július 1-jén megnyílt a Müpa autós koncertmozija, mely egy újabb formabontó megoldás mindazoknak, akik szerint zene nélkül nem igazi a nyár.

Az új Müpa-élmény során az épület melletti parkolóban a nézők egy óriási kivetítőn, autójuk biztonságából követhetik figyelemmel a bent élőben zajló koncerteket. A vetítés hangját egy a helyszínen megadott FM-sávon lehet hallgatni az autók rádióján keresztül.

„Az elmúlt időszak kihívásokkal teli hónapjai a kulturális területen dolgozóktól mindenek feletti nyitottságot, rugalmasságot, kreativitást követeltek: megtanultuk megteremteni, értékelni és jól használni a találkozás új – gyakran képernyőkre optimalizált – tereit, és meggyőződhettünk róla, hogy az innovatív gondolkodás és az összefogás ereje mennyi új megoldást és lehetőséget hozhat. Ennek jegyében született meg a Müpa Autósmozi gondolata is: hisszük, hogy ez a különleges formátum egyszerre nosztalgikus és aktuális” – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

Az innovatív gondolkodás és az összefogás ereje hozta létre a Müpa Autósmozi gondolatát

Fotó: Posztos János / Müpa

Kosztolánczy Gábor, a Müpa vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy a Müpa Autósmozi nemcsak az élő zene varázsára szomjazó közönségnek kínál izgalmas alternatívát a szórakozásra, de a karanténidőszak alatt pihenőre kényszerült zenekaroknak is lehetőséget biztosít a fellépésre, így is támogatva a hazai zenei életet. Mindeközben az intézményben továbbra is zajlanak az ilyenkor szokásos felújítási munkák, hogy az új évad kezdetén az épület a megszokott minőségben várja majd a visszatérő nézőket.

A parkolóban közel 130 autó fér el, egy kocsiban több utas is tartózkodhat

Fotó: Posztos János / Müpa

Az autósmozi (július 1–25.) programja a Müpa műfaji sokszínűségét tükrözi. A komolyzene rajongóit a nyitóestén a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fogadta, akik a legnépszerűbb nyáresti zeneműveket, többek közt Vivaldi, Dvořák, Bach, Grieg és Mozart egy-egy ismert darabját tűzték műsorra, július 8-án pedig latin dallamokkal tüzelik fel az estét. Műsorukat a legnépszerűbb magyar előadók popkoncertjei követik. A programok részletesen ITT találhatók.

A parkolóban közel 130 autó fér el,  egy kocsiban több utas is tartózkodhat, betartva a személyautó kapacitására vonatkozó szabályokat.

Kizárólag online lehet jegyet váltani az előadásokra az adott koncert kezdéséig, a belépők megvásárlásakor a Müpa-ajándékutalványok is felhasználhatóak. A nézők ételt és italt is vásárolhatnak a helyszínen.