Jazz Kecskeméten

Forrás: turizmus.com

 2017. május 18. 10:53

Idén nyáron négy napon át ismét a jazz fővárosa lesz Kecskemét, hiszen a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban egy igazi családi fesztivállal várják a műfaj szerelmeseit augusztus 3-6-ig.

A II. JAZZFŐVÁROS számos különlegességet kínál a közönségnek: világsztárok lépnek színpadra, akár a lábunkat a vízbe lógatva is hallgathatjuk a jazzt, sőt akár táncolni is megtanulhatunk a Domb Beach-en. A fergeteges hangulatról napi 15 órán keresztül gondoskodnak majd a muzsikusok, akik ezúttal 15 országból érkeznek. Köztük olyan világsztárok, mint a ragtime királynője, a kanadai Mimi Blais vagy a világ legvirtuózabb bendzsósa, a japán Ken Aoki. Színpadra lép a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band, de fellép többek között a Kossuth-díjas Hot Jazz Band és a Bolyki Brothers is, akiknek műsorából nem hiányozhat a humor sem. Koncertet ad a hazai zenei élet meghatározó énekesnője, Szekeres Adrien is, akit ezúttal új oldaláról ismerhet meg a közönség.

 

 

A Jazzfőváros ideje alatt számos különleges program várja a fesztiválozókat. Benevezhetünk a futóversenyre, megtudhatjuk, melyik diákcsapat tudja a legtöbbet a jazzről, megnézhetjük a veteránautó találkozót, de akár táncra is perdülhetünk a legnevesebb magyar tanárok swing tánckurzusain. A szervezők a különleges gasztronómiai kínálatról is gondoskodnak, de lehet majd strandolni és játszani is Európa legnagyobb szabadtéri jazzfesztiválján.

Információ: http://jazzfovaros.hu/