Jól halad az oltásokkal Málta, tartja a június 1-jei nyitási időpontot

Forrás: turizmus.com

 2021. április 27. 11:30

A szigetország oltási ütemterve egybevág azzal a tervvel, hogy június 1-jén újraindítják a turizmust.


Készülj Fel!

Máltán a felnőtt lakosság több mint 50%-át oltották már be legalább egy adag vakcinával, valamint minden ötödik lakos megkapta a második adagot is a 2021. április 25-i adatok szerint.
A szigetországban életkor alapján oltanak, először a 85 év felettiek kaptak oltást (93% oltott), majd a 80 év felettiek (89% oltott), a 70 év felettiek (90% oltott) és a 60 év felettiek (85% oltott) következtek, most pedig a 40-50 évesek vannak soron.
Johann Buttigieg, a Máltai Turisztikai Hivatal vezérigazgatója szerint mindez egybevág azzal a tervvel, hogy Málta 2021. június 1-jén beindítja a turizmust, és újra fogad külföldi turistákat.

A sporteseményekre érkező turisták fogadását 1,5 millió eurós programmal támogatja Málta

Fotó: VisitMalta Hungary

A Máltai Turisztikai Hivatal különféle támogatási programokat indít a turisztikai helyreállítási terv részeként.

Ezek egyike a sportesemények támogatása, a külföldi résztvevőnként 100 euró összegre az események rendezői, szervezői pályázhatnak. A program büdzséje 1,5 millió euró, ez összesen kb. 15 000 résztvevőre elegendő.

A program azon turisták utazását támogatja, akik a 2021. júliustól számított egy évben, kizárólag sporteseményen való részvétel céljával érkeznek az országba, és legalább három éjszakát töltenek el Máltán vagy Gozón. A támogatást utólag fizetik ki.