Júniusban nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Forrás: turizmus.com

 2021. május 18. 16:20

Az idei szabadtéri színházi szezont a Margitszigeti Színház június 3-án, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek produkciójával nyitja meg, június 5-én pedig a Nemzeti Énekkar és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar érkezik a színpadra.

Utóbbi koncerten Mozart kétzongorás versenyművét, Lucas & Arthur Jussen holland zongoraművészek közreműködésével hallgathatják meg az érdeklődők, a második részben pedig Carl Orff népszerű műve, a Carmina Burana csendül fel Kesselyák Gergely vezényletében, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével.

Az évadnyitó előadáson a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című előadásán három sztárénekes, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre is közreműködik.

Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, kiváló művész, a produkció rendező-koreográfusa mesélt az előadásról: „Az ősmagyar sámán koreográfiától, sámán táncoktól kezdve haladunk végig történelmünk viharos évszázadain, látványos táncképekben, tablókban megjelenítve, többek között például István király, Hunyadi János, az 1848-49-es szabadságharc, az 1956-os forradalom, a világháborúk meghatározó eseményeit, sorsfordító pillanatait.”

margitszigeti szabadteri

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes Magyar hősök, csaták és szerelmek című előadásán három sztárénekes, Keresztes Ildikó, Varga Miklós és Vadkerti Imre is közreműködik

Fotó: Margitszigeti Szabadtéri Színpad/Váradi Levente

A Margitszigeti Színház programjában hagyománnyá vált, hogy a klasszikus zenei sorozatot az ország legnagyobb zenei együttese és kórusa, a Nemzeti Énekkarral kiegészült Nemzeti Filharmonikus Zenekar indítja el, a Magyar Állami Operaház Gyermekkara közreműködésével. Ez idén sem lesz másképp, június 5-én Wolfgang Amadeus Mozart két zongorára írt Esz-dúr versenyművének, valamint Carl Orff Carmina Burana-jának szólamai töltik majd meg a színpad előtti óriási teret.

A koncertet a Liszt-díjas érdemes művész, Kesselyák Gergely vezényli majd, aki mesélt is a közelgő koncertről: „Az a dolgunk, hogy elvigyük az emberekhez a zenét, és nagyon örülünk, hogy ezt újra személyesen tehetjük. Ez egy euforikus érzés, és mint mindig, megpróbáljuk most is a tőlünk telhető legjobbat nyújtani.”

Kesselyák azt is elárulta, a tavalyi nyitás utáni második koncertjét épp a Margitszigeti Színházban vezényelte, augusztus 19-én. „Nagyon szeretek itt vezényelni, egyáltalán a nyári esti, kultúra, opera játszás a szabadban szerintem egy nagyon fontos eleme az operaéletnek.”