Kerek évfordulót ünnepel az egerszalóki Sódomb

Forrás: turizmus.com

 2021. július 03. 11:33

Az egerszalóki mésztufadombot tápláló gyógyvízkutat 1961-ben fúrták, így a település 2021-ben ünnepli a Sódomb 60. születésnapját.

Az évforduló alkalmából 2021. július 5. és július 10. között ,,Sódomb napokat” rendez a település – adta hírül a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület. A program egy zárt szakmai konferenciával kezdődik, amelyen a meghívottak előadásokat hallhatnak az egerszalóki mésztufadomb keletkezéséről, üzemeltetésének és fenntartásának sajátosságairól.

Július 6-tól ingyenes Sódomb nyílt napra várják a vendégeket, amelyen idegenvezetéssel, egészen közelről is meg lehet tekinteni a helyi védelem alatt álló mésztufadombot. A túra résztvevőinek apró meglepetésekkel kedveskednek. A vezetések tervezetten kedd és csütörtök között 10:00 és 18:00 óra között indulnak, pénteken és szombaton pedig 10:00-20:00 között 10-15 fős csoportokban a Nosztalgia Fürdő parkolójából.

A mésztufadombot tápláló gyógyvízkutat 1961-ben fúrták

Fotó: Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület

A Főtéren egész héten kézműves foglalkozások és kvízek várják a látogatókat az Infó Pontban. Szintén a Főtéren a Marján cukrászda jóvoltából szülinapi Sódomb „tortácskát” kóstolhatnak a vendégek.

A rendezvény zárásaként szombaton este 20 órától a Főtéren nyáresti muzsikával várja Báder Ernő és zenekara a vendégeket.

A rendezvény szervezője a Gyógyforrást Üzemeltető Kt. Egerszalók.