Két év után visszatérnek Horvátországba a zenei fesztiválok

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 16:50

Lesz olyan zenei fesztivál idén nyáron Horvátországban, amelyre százezer látogatót várnak. Az első öt hónapban már közel annyi magyar utazott déli szomszédunkhoz, mint a 2019-es csúcsévben.

Két év szünet után visszatérnek Horvátországba az olyan nagy kaliberű fesztiválok, mint a zágrábi IN Music Festival (június 20-23.), a spliti Ultra Fesztivál (július 8-10.), a Dimensions (szeptember 1-5.), az Outlook. fesztivál (július 28 - augusztus 2.) Šibenikben, a Hideout (július 3-7.) és még egy sor más Horvátország leghíresebb fesztiválhelyszínén, a novaljai Zrće Beachen.

Buli a köbön a Zrce Beachen

Fotó: zrce.eu

Horvátországban első alkalommal kerül megrendezésre a Secret projects keretében a Pula Music Weight (június 30.-  július 6.), amelyre több mint 100.000 látogatót várnak - hangzott el a Horvát Idegenforgalmi Hivatal mai sajtótájékoztatóján.

Ivana Herceg, a magyarországi képviselet igazgatója a nagy zenei fesztiválok mellett bemutatta a Dubrovniki Nyári Fesztivált, a Šibeniki Nemzetközi Gyermekfesztivált, a Kaproncai Reneszánsz Fesztivált, a Varasd-i Špancirfestet és több más rendezvényt.

Ivana Herceg

Fotó: Turizmus.com

Kerényi Botond, a Festival Travel International turisztikai vezetője bemutatta az iroda portfólióját, különös tekintettel a horvátországi és környékbeli fesztiválokra. Kiemelt desztinációjuk Pag szigete, ahol a saját szervezésű Beachattack rendezvényükön felül, a Zrce Beachen elérhető eseményeket is programozza az iroda. A fesztiválokra jegyeket és utazási csomagokat is kínálnak. A nyár közepén élesedik új, FAT nevet viselő turisztikai platformjuk, ahol számos turisztikai szolgáltatás - szállásfoglalás, jegyrendelés, tengerhajózás - egyszerre elérhető lesz.

Kerényi Botond

Fotó: Turizmus.com

A sajtótájékoztatón a résztvevők tájékoztatást kaptak a horvátországi közúti, vasúti és légi utazás lehetőségeiről, az aktuális horvátországi COVID intézkedésekről; információt kaptak a Pelješac-híd nyár folyamán történő megnyitásáról és az euró horvátországi bevezetéséről (2023. január 1-től).

Elhangzott, hogy az idei év első 5 hónapjában a magyarok közel 150 000 vendégéjszakát töltöttek el Horvátországban, ami 316%-os növekedés a tavalyi évhez képest, és mindössze 3%-os csökkenés a 2019-es rekordévhez képest.