Kiemelt figyelmet szentel a délszláv piacnak a Magyar Turizmus Zrt.

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 16:04

Szakmai és nagyközönségi rendezvényeken egyaránt intenzív a magyar termékek jelenléte a déli szomszédos országokban.

Hazánk turisztikai kínálatát márciusban és áprilisban ismerhették meg az érdeklődők Horvátországban és Szerbiában, a most zajló Újvidéki Mezőgazdasági Vásáron pedig a dél-alföldi régió mellett a magyar élelmiszerek bemutatója zajlik. Déli szomszédos piacainkon hazánk leginkább mint legjobb gyakorlat, követendő példa szerepel az egészségturizmus terén.

 

A nagyközönség a vártnál is nagyobb érdeklődéssel fogadta Magyarország ajánlatait április elején Szerbia harmadik legnagyobb városában, Nisben, a Nemzetközi Turisztikai és Aktív Turizmus Vásáron. A legkeresettebb turisztikai terméknek Budapest, valamint a határhoz közeli fürdők, wellness-szállodák bizonyultak. A nagyközönséget érdekelte a Balaton, mint egész éves úti cél: kifejezetten keresték ezen ajánlatokat. A kísérő rendezvények lehetőséget teremtettek a B2B kapcsolatépítésre is: Kincses Márk, az MT Zrt. délszláv piacfejlesztési menedzsere hazánk turisztikai kínálatát és újdonságait mutatta be prezentációjában.

2015. május 9-15. között Újvidéken Délkelet-Európa legjelentősebb mezőgazdasági kiállítása zajlik, amelyen a Magyar Turizmus Zrt. tizenhat kiállítóval jelenik meg. A dél-alföldi régió turisztikai kínálata mellett többek között borokkal, fagyasztott árukkal, szárnyas húsokkal találkozhatnak az érdeklődők a magyar közösségi standon, valamint megismerhetik a dél-alföldi régió turisztikai kínálatát is. Az Újvidéki Mezőgazdasági Vásár Szerbia legnagyobb agárgazdasági eseménye, tavaly 780 kiállítót és csaknem 73 ezer látogatót vonzott.

A délszláv térségben más számos szakmai egyeztetés zajlott a közelmúltban, az egészségturizmus fejlesztésének kérdése déli szomszédos országainkban mind a szakembereket, mind a kormányokat is egyre intenzívebben foglalkoztatja, így több nemzetközi konferenciát is szerveztek a térségben neves nemzetközi előadók részvételével. A Magyar Turizmus Zrt. délszláv piacfejlesztési menedzsere a horvátországi Krapinske Topliceben megrendezett 5th International Health Tourism Industry Conference, majd Szerbiában az első ízben megrendezett MedTravel Conference-en vett részt, mint meghívott előadó. Déli szomszédos piacainkon hazánk leginkább mint legjobb gyakorlat, követendő példa szerepel az egészségturizmus terén – de érdemes figyelemmel kísérnünk a fejlesztéseket, ugyanis egyre több elkötelezett szakember kívánja ezen országokat is feltenni a nemzetközi egészségturisztikai térképre.