Kishajókikötőt alakítanak ki a Tiszán Szegednél

Forrás: MTI

 2019. július 18. 11:40

A 48 férőhelyes kishajókikötő-beruházás a Partfürdő 300 millió forintból megvalósuló fejlesztésének része.

Szentgyörgyi Pál, a város gazdasági alpolgármestere a beruházásról tartott szegedi sajtótájékoztatón elmondta, az önkormányzat jelentős forrásokat fordít turizmusfejlesztésre.

Már zajlik a szintén a Tisza partján álló Móra Ferenc Múzeum központi épülete és a vár rekonstrukciója, valamint a Belvárosi mozi felújítása. Emellett előkészítik a Stefánia és a Móra park zöldfelületeinek megújítását is. A Partfürdőn folyó munkálatok hosszú távú célja, hogy az egyedülálló adottságokkal rendelkező terület a Tisza-túrák végállomása legyen.

Jövő tavasztól a Tisza-túrák végállomásaként szolgálhat a terület

Fotó: szegedtourism.hu

Már elkészült egy 250 méteres parti sétány, két-két gyermekjátszótér, strandfoci, illetve röplabdapálya, 300 méteres partszakaszon pedig horgászpályát alakítottak ki. Az önkormányzat saját forrásaiból bővíti a terület villamosenergia-ellátását is. Augusztusban a Partfürdőn a kajak-kenu világbajnokság idején szurkolói kempinget alakítanak ki, emellett folyik több üdülő felújítása.

Jávorszky Iván, a Partfürdőt üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, az úszómű jövő tavasszal kerül végleges helyére, a Belvedere palotával szembe, a Tisza újszegedi oldalára.

Az objektumot 15 méteres bejáró kapcsolja össze a parttal. Központi, több mint 300 négyzetméteres mólója elsődlegesen vízi pihenőhelyként szolgál majd. Ehhez az egységhez 96 méteres kikötőmóló kapcsolódik, melynél 48 hajó helyezhető el. Az igény esetén 72 férőhelyesre bővíthető kikötőnél vízi üzemanyagtöltő állomást is kialakítanak.