Magyar Vásár Malajziában

Forrás: MTI

 2016. december 08. 16:00

Malajziában hungarikumokat, nemzeti és kiemelkedő nemzeti érték címet viselő, valamint a malajziai piacon keresett prémium magyar termékeket mutattak be a Magyar Vásár (Hungary Fair) 2016 eseménysorozat keretében, és tárgyaltak a magyar termékek malajziai exportlehetőségeiről is

Gulyás Andrea –a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára- a Hungary Fair 2016 eseménysorozaton részt vevő magyar vállalkozások képviselőivel találkozott, ahol megvitatták a magyar-malajziai gazdasági kapcsolatok helyzetét, valamint az együttműködés további fejlesztési irányait, különös tekintettel a magyarországi cégek megjelenésének lehetőségeire a malajziai piacon.

Fotó: Wikimedia Commons

 

Bognár Lajos, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos és maláj partnere malajziai exportlehetőségekről és a keretfeltételekről tárgyalt malajziai partnerével. Áttekintették a folyamatban levő engedélyezési eljárásokat, a magyar fél pedig átadta az elkészített dokumentációt. A víziszárnyas, tojás, nyúlhús, marhahús, valamint sertéshús exportjának lehetősége is felmerülhet, amennyiben az érdeklődő magyar cégek megfelelnek a malajziai előírásoknak.

A Kuala Lumpur-i nagykövetség a több mint 30 milliós délkelet-ázsiai országban a magyar exportok kínálata iránt kívánja felkelteni az érdeklődést. Magyarország 2015-ben nyitotta meg nagykövetségét a kiemelkedő gazdasági lehetőségekkel rendelkező államban, a külképviselet kiemelten kezeli a gazdasági kapcsolatok fejlesztését.