Magyarország újraindult – Hétvégi programajánló

Forrás: turizmus.com

 2021. június 17. 13:23

Fűszernövénytúra, e-rolleres városi madármegfigyelés, éjszaki fürdőzés, gálakoncert, termelői piac – ízelítő a hétvége programkínálatából.

Ezen a hétvégén is számos programlehetőség közül válogathatunk országszerte.

Június 20-án, az Emlékhelyek Napja alkalmából a fertődi Esterházy-kastély tematikus előadással, műtárgybemutatóval, valamint múzeumpedagógiai programmal várja a látogatókat, amelynek keretében kicsik és nagyok gyógy- és fűszernövénytúrán, valamint kézműves foglalkozáson vehetnek részt Eszterháza levendulakertjében.

A kecskeméti Hírös Agóra szabadtéri programsorozata részeként A bor filozófiája című műsor keretében olyan versek és dalok hangzanak el, amelyeknek központi témája a bor. Neves költőink művei mellett Hamvas Béla: A bor filozófiája című művének egyes részei is az előadást alkotják. Az eseményt a Kápolna utca és a Munkácsy utca sarkán, a Csiperó udvaron tartják pénteken 20 órától.

Az Esterházy-kastély Cziráky Margit Rózsakertjében hétről hétre másfajta rózsa virágzik, így minden alkalommal más látványt nyújt a kert

Fotó: Eszterháza Központ

Másfél órás e-rolleres városi madármegfigyelő túrára invitál Mohács június 19-én. Az útvonal a Duna mentén húzódó árvízvédelmi töltést, valamint a mohácsi belváros egyes részeit is érinti. Roller, védősisak és a keresőtávcső biztosított minden résztvevők számára. Indulás a Selyemgyár Kulturális Negyed Tourinform-irodájától.

A pápai Várkertfürdő strandján Szentivánéji Éjszakai Fürdőzéssel várják a csobbanni vágyókat szombaton.  A 20 órakor kezdődő eseményen a zenéről, jó hangulatról Dj Béci & Gregory gondoskodnak. A programot látványos tűzsonglőrshow színesíti.  A fürdőzésen védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt.

A Magyar Tavak Fesztiváljának Velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul pénteken a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, amely a térség egyik legújabb kulturális színtere. Az est főszereplője és az operafesztivál „nagykövete" Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki pályafutásának 30. évfordulóját ünnepli az idei évben.

A Kiskunsági Nemzeti Park ezen a szombaton nem szokványos tanösvényi túrával várja a természet szerelmeseit Petőfiszálláson, hiszen ezúttal kevésbé ismert utakon kalauzolják el a kalandorokat a Péteri-tó rejtett zugaiban. A 3 órás, szakvezetéses túra a petőfiszállási vasútállomásól indul 9.15 órakor.

Termelői piaccal várja a városban látogatókat Bükfürdő. Péntek délutánonként helyi és környékbeli mézek, házi készítésű lekvárok, sajtok, húskészítmények, savanyúságok, valamint termelői borok közül lehet válogatni. A termelői piac minden korosztálynak szól és élő zenével csábítja a vendégeket a Pavilon soron, péntek délután 4 órától.