Magyarország újraindult – Kajla idén is meglepetésekkel várja a családokat

Forrás: turizmus.com

 2021. május 26. 12:32

Kajlát, a magyar vizslakölyköt sokan ismerik, hiszen már harmadik éve minden magyar alsó tagozatos diák zsebében ott lapul a Kajla útlevél, melynek segítségével számos kalandban lehetett részük. Idén folytatódnak a kalandozások.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által útjára indított program célja, hogy a gyerekek játékos formában, minél jobban megismerjék Magyarországot.

2020-ban közel 300 pecsétgyűjtő állomás és 150 kedvezménypont várta a gyerekeket. A nyári és őszi iskolai szünetben 600 ezer diák utazhatott díjmentesen a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi vonatain, a Bahart és a Mahart egyes hajójáratain, ősztől pedig a Volánbusz is csatlakozott a partnerekhez.

Kajla 2021-ben sem tétlenkedik, számos meglepetéssel készül. Minden alsó tagozatos iskolás a 2020/2021-es tanév elején bizonyítványa mellé megkapta új Kajla útlevelét, melybe idén is pecséteket gyűjthet, illetve az együttműködő partnereknél kedvezményeket vehet igénybe. (Azok a gyerekek, akik nem találják útlevelüket, az info@kajla.hu email címen igényelhetnek másikat.) Már tavasszal is számos, iskolai élethez kapcsolódó játék és tanítást segítő játékos pedagógiai eszköz elérhető volt, ám a nyárra újabb meglepetések várhatók.

Tízrészes rajzfilmsorozat indul Kajlával, az egyes epizódokban a vizslakölyök és a Csuda család olyan ismert helyszínekre viszi képzeletben a gyerekeket, mint Aggtelek, Eger, Gemenc, Esztergom, Balatonboglár, Gyula, Tisza-tó, Gödöllő, Hollókő, Sopron.

Kajla Egerbe is ellátogat majd a Csuda családdal a rajzfilmsorozatban

Fotó: MTÜ

Idén nyáron már 40 Kajla körre látogathatnak el a családok. Az új ajánlatok is mind családbarát helyszínek az ország valamennyi területéről, melyek kisebb gyerekek számára is élményt nyújtanak. Az új helyszíneken látogatóközpontok, lombkoronasétányok, arborétumok és számos más élmény vár a kirándulókra. A Kajla körök tavaly indultak útnak, ezeken a helyszíneken a 2020-as nyári kampány hatására nagyságrendi látogatószám-növekedés történt.