Magyarország vár: Autózás helyett váltsunk napijegyet!

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. július 19. 17:03

Maga az út is lehet élmény: dugóban araszolás és idegőrlő parkolóhely-keresés helyett válasszuk a vonatra, buszra, hajóra szóló, kombinált napijegyeket.

A népszerű turistacélpontok bebarangolásához találták ki a többféle közösségi közlekedési eszköz használatára jogosító napijegyeket, amelyek kényelmessé és stresszmentessé teszik kirándulásunkat, és bónuszként karbonlábnyomunkat is minimalizáljuk.

 

Balaton 24/72

A Balaton24 és a Balaton72 jegyekkel körbeutazhatjuk a Balatont, szabadon váltogatva a buszt és a vonatot a magyar tenger körüli látnivalók felfedezéséhez. Mivel a jegyek érvényesek a tó keleti partján, valamint a vasútvonallal párhuzamosan közlekedő Volánbusz-járatokon is, bátran tervezzünk kirándulást Tihanyba, élvezzük a gasztronómiai örömöket Paloznakon, vagy merüljünk el a Nagyberek szépségében a balatonfenyvesi kisvasúton.

A nem közvetlen tóparti településekre is el lehet jutni a Balaton napijeggyel

Fotó: MÁV

A 24 órás napijegy teljes ára 1090 forint, a 72 órásé 2740 forint, és a 26 éven aluliak még ebből is kedvezményt kapnak.

 

Bakony napijegy

A Bakony kedvelt kirándulóhelyei, köztük a romantikus Cuha-völgy is egyszerűen bejárhatók a Bakony napijeggyel. Túránk indulási és érkezési állomását szabadon megválaszthatjuk, az 1199 forintba kerülő tikettet megváltva a Veszprém–Győr vasútvonalon és a Volánbusz néhány környékbeli járatán ugyanis korlátlanul utazhatunk.

 

Dunakanyar napijegy

A számos múzeummal és galériával csalogató Duna-menti települések, a Börzsöny és a Pilis csodás kirándulóhelyei egyaránt bebarangolhatók a Dunakanyar napijeggyel.

A Dunakanyarban kombinálható a vonat-, a busz- és a hajóközlekedés

Fotó: MÁV

Mindenki igényei szerint kombinálhatja a MÁV-Start itt közlekedő vonatait, a Volánbusz több mint 70 települést érintő járatait, a szentendrei HÉV-et és a Mahart PassNave dunakanyari körjáratát, amelyekre egyaránt érvényes a 2499 forintért megváltható napijegy. Útközben akár még strandolhatunk is.

 


 

A cikk eredetileg a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány "Magyarország vár" című kiadványában jelent meg. A lap főtámogatója: