Megkezdődött a Mekong régió turisztikai vására Saigonban

Szerző: Révész Róbert

Forrás: turizmus.com

 2018. szeptember 05. 12:46

A Vietnami Nemzeti Turisztikai Hivatal meghívására Saigonban tartózkodik munkatársunk az ITE HCMC vásáron. Helyszíni beszámolónk.

Zenés-táncos előadásokkal és tartalmas prezentációkkal köszöntötték az ITE HCMC vásár szervezői és a Vietnami Nemzeti Turisztikai Hivatal vezetői a külföldi vendégeket az immár 14. alkalommal megrendezett nemzetközi kiállítás, nulladik, szemináriumi napján.

Előző este a hivatalos megnyitót a Mekong folyó egyik rendezvényhajóján, az Indochina Queenen tartották meg helyi ételekkel és sétahajózással egybekötve.

Látványos műsorral nyílt meg a vásár

Fotó: turizmus.com

A nulladik napon hat vietnami desztináció turisztikai hivatalának vezetőivel találkozhatott a 250 meghívott külföldi vásárló és 20 médium képviselője a vásár helyszínén, a Saigon Exhibition and Congress Center konferenciatermében.

A 6 kiemelt régió között ott volt a vendéglátó város, Ho Chi Min City, a főváros, Hanoi és a Halong-öblöt is magába foglaló Quang Ninh tartomány.

A vendéglátók a színpadon

Fotó: turizmus.com

Rajtuk kívül a Barlangok földje szlogennel kampányoló Quang Binh tartomány - 330 barlangjának csupán a harmadát tárták fel eddig, Danang városa, valamint Kien Giang turisztikai szervezete is bemutatkozott. Megtudhattuk, hogy 8 UNESCO világörökségi helyszín található Vietnam területén, továbbá hogy 2017-ben 13 millió turista érkezett az országba. Érdekesség, hogy ez a szám majdnem megduplázódott négy év alatt, hiszen 2013-ban még csak 7 millió turistát regisztráltak.

A prezentációt kérdések követték, ahol szó esett a turizmust is érintő aktuális fejlesztésekről, például arról az épülő autópályáról, mellyel 2,5 órás közelségébe kerül Hanoihoz a 2017-ben 10 millió látogatót vonzó Halong-öböl, valamint az újonnan készülő turizmus törvényről, amelyben fontos szerepet kap a fenntartható turizmus is. A vásárlók pedig rögtön felvehették a kapcsolatot a helyi desztinációk képviselőivel.