I. Online TDM Konferencia élőben Szarvasról

Forrás: turizmus.com

 2020. április 21. 18:17

Mivel az eredetileg tervezett háromnapos Országos TDM Konferencia létrejötte a jelenlegi járványügyi helyzetben a szokásos módon nem lehetséges, az online térbe áthelyezve és lerövidítve rendezik meg.

Az eredeti tervek szerint 2020. április 22–24. között, Szarvason rendezte volna meg a Magyar TDM Szövetség a soron következő, tavaszi konferenciáját.

A 3 napos rendezvény létrejötte – a szokásos módon – a jelenlegi járványügyi helyzetben ugyan nem lehetséges, de a szövetség a Körös-Menti Turisztikai és Kulturális Egyesülettel karöltve, az online térbe áthelyezve és lerövidítve, mégis a rendezés mellett döntött, az eseményre április 23-án kerül sor.

Tervezett program:

  • köszönti a résztvevőket Babák Mihály szarvasi polgármester és Lesfalvi Balázs békésszentandrási alpolgármester;
  • bemutatja a desztináció turizmusát "békeidőben és most" a helyi TDM-szervezet elnöke, Bogdán Tamás, valamint TDM-menedzsere, Mihály Mariann;
  • prezentálja a Magyar TDM Szövetség aktuális tevékenységeit Semsei Sándor elnök: érdekképviselet, információszolgáltatás, összefogás, tanulmányok, helyzetértékelések, állásfoglalások, szakértők bevonása;
  • a jövőbeni tervekről szól Horváth Viktória titkár, melyben már nagy hangsúlyt kap az "építkezés", a home office-ban való fejlődés-fejlesztés fontossága és a tudatos előretekintés.

 

A program hátralévő részében a TDM szervezeteket kérik fel a helyzetük bemutatására, hiszen a hasonló nehézségek hasonló megoldásokat is szülhetnek, így az egymástól való tanulás – amire a szövetség mindig nagy hangsúlyt fektetett – még inkább fontosabbá válik.

A szövetség tájékoztatása szerint az elkövetkezendő hetekben megvalósításra kerül a "Tematikus TDM TV" is, melynek témakörei a kommunikációra, a hazai és külhoni jó példákra, a termékfejlesztésre, a különféle jogi, adójogi, könyvelési, járványügyi tanácsadásokra, valamint a válság- és változásmenedzsmentre térnek ki, interaktív módon, a hallgatóság igényei szerint.

A konferencia ezúttal kizárólag a Magyar TDM Szövetség tagsága részére érhető el, ám a Tematikus TDM TV külső partnerek és szakértők részére is nyitott lesz.