Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Magyar Turizmusföldrajzi Szimpóziumot

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 29. 14:40

Az idén harmincadik évfordulóját ünneplő Kodolányi János Egyetem jubileumi eseménysorozatának része volt a Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium, amelyet nyolcadik alkalommal rendeztek meg.

„A Turizmus válságjelenségei” című tudományos programot a KJE, a Magyar Földrajzi Társaság, a CSFK Földrajztudományi Intézet, valamint az MTA X. Földtudományok Osztálya Társadalomföldrajzi Bizottság Turizmusföldrajzi Albizottsága közös szervezésében tartották meg
Budapesten - közölték a szervezők.

A szimpózium ünnepélyes megnyitóján Dr. Szatmári Péter, a KJE rektorhelyettese visszaemlékezett, hogy az egyetemen az elsők között hozták létre a turizmus képzést a rendszerváltozás után, ami nagy jelentőséggel bír a hazai felsőoktatásban.

A konferencia vendége volt többek között Lakatos Tibor dandártábornok az Operatív Törzs képviseletében, Sivó Roland, az Aquaworld Resort létesítmény igazgatója, Dr. Kocsis Károly akadémikus, a CSFK Földrajztudományi Intézet igazgatója, és Dr. Jeney László, a Magyar Földrajzi Társaság főtitkára.

kje

A plenáris előadásokat követő szekciókban 19 intézmény képviselői 41 prezentációban mutatták be új tudományos eredményeiket

Fotó:

A rendezvény szervezőbizottsága képviseletében a Docler Holdinghoz tartozó Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszékének vezetője, Dr. Rátz Tamara főiskolai tanár az egyetem hivatalos online lapjának, a Kodolányisok Világának elmondta: az első szimpóziumot 2007-ben tartották, azóta pedig mindenmásodik évben szervezik meg, felváltva a Pécsi Országos Turizmus Konferenciával. A rendezvénysorozat mára a hazai turizmuskutatás egyik legfontosabb tudományos eseményévé vált, a plenáris előadásokat követő szekciókban 19 intézmény képviselői 41 prezentációban mutatták be új tudományos eredményeiket.

„Az idei tanácskozás a turizmus válságjelenségei témakörben szerveződött, hiszen jelenleg a turizmusszektor története legsúlyosabb válságával küzd. Ennek megfelelően az előadások jelentős része is a Covid-19 által gyakorolt hatásokra fókuszált. 2019-ben "Együttműködés, kapcsolatok, hálózatok a turizmusban" volt a témánk. Ironikus, mintha megsejtettük volna, hogy a szektoron belüli együttműködésre hamarosan nagyobb szükség lesz, mint valaha” – emelte ki a tanszékvezető.