Ökoturisztikai központtá vált a kisalföldi Göbös-major

Forrás: MTI

 2020. június 19. 14:54

A Győr-Moson-Sopron megyei Göbös-majorban június 19-én átadták a Kisalföldi Erdőgazdaság (KAEG) Zrt. új panzióját és konferenciatermét, a beruházással ökoturisztikai központtá vált a major.

Csaknem 22,4 milliárd forintnyi ökoturisztikai beruházás áll tervezés és kivitelezés alatt a 22 állami erdőgazdaságnál – mondta a megnyitón Nagy István agrárminiszter.

Hangsúlyozta, hogy az állami erdőgazdaságok kezelik és működtetik az ország legnagyobb ökoturisztikai infrastruktúráját. 2010 óta több mint húszmilliárd forint értékű ökoturisztikai beruházás keretében épültek új kilátók, erdei szálláshelyek, látogatóközpontok és erdei iskolák, valamint újítottak fel mintegy 150 létesítményt.

Az állami erdőgazdaságok évente négymilliárd forintot fordítanak a turisztikai infrastruktúra működtetésére és fenntartására, ebből csaknem 2,5 milliárdot saját pénzügyi eredményük terhére. Az ország ökoturisztikai létesítményei évente 5 millió látogatót fogadnak, ebből 3,3 milliót az erdőgazdaságok látnak vendégül.

A panzióban egy konferenciaközpont is helyet kapott

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Orbán Tibor, a KAEG Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Göbös-majori ökoturisztikai központot több lépcsőben alakították ki, és a panzióval – amelyben egy konferenciaterem is helyet kapott – teljessé vált a létesítmény. A major negyven hektáron terül el, lovardák, szabadtéri karámok, csónakázótó, erdei iskola és egy kápolna is megtalálható a területen.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.