Olaszország az ételeken keresztül

Forrás: turizmus.com

 2015. november 16. 13:06

Bár Olaszországnak nincs oka panaszra a nemzetközi turistaérkezések tekintetében, az olasz kulturális minisztérium illetékesei úgy érzik, ideje lenne Itáliát más szemszögből is bemutatni.

Ezért hívták életre a nemrég indult Signa Maris projektet, amely négy dél-olasz tartományt ételein és kikötőin keresztül mutat be.

Egy nemrégiben 700 nemzetközi utazásszervező megkérdezésével végzett kutatás rámutatott: a turisták Olaszországban elsősorban a konyhát keresik. Ezért az olaszok a Signa Maris projekt keretében Szicília, Puglia, Calabria és Campania tartományok felfedezésére hívnak, a kikötőkőn és a tengeri útvonalakon keresztül a látványosságokig az ételek segítségével. Ennek érdekében komplex programlehetőségeket és útvonalakat kínáló weboldalt és mobiltelefonos alkalmazást készítettek, Facebook- és Twitter-promóciókkal együtt.

Fotó: signamaris.it

 

A magyar utazók és utazásszervezők figyelmét különösen Nápolyra kívánják irányítani, hiszen a város a Wizz Air segítségével könnyen elérhető Budapestről (bár az Olasz Kereskedelmi Kamara sajtótájékoztatóján a légitársaság cataniai járatáról nem esett szó). Innen például a környező szigetvilág – Capri, Ischia, Procidia –, vagy az ókori történelmi helyszínek, Pompei, Herculaneum és Torre Annunziata egyaránt könnyen elérhetőek.