Palma de Mallorca június végéig szinte teljesen kinyit

Forrás: turizmus.com

 2021. május 29. 13:17

Palma de Mallorca, a Baleár-szigetek fővárosa készen áll a turisták fogadására, a tervek szerint június végéig a hotelek 95 százaléka újra megnyitja kapuit a vendégek előtt.

Spanyolország múlt héten jelentette be, hogy június 7-e után bármely országból szabadon beutazhatnak a beoltottak, s ezzel újraindulhat a nemzetközi turizmus. A mediterrán ország a legtöbb vendéget az Egyesült Királyságból várja, ezért nem meglepő, hogy a hét elején azt is bejelentették, a brit turistáknak koronavírusteszt nélkül is engedélyezik a belépést.

A szárazföldi Európából Palma de Mallorcára irányuló utazások legnagyobb piaca jelenleg Németország és Hollandia.

A hotelek foglaltsága már a húsvéti időszakban is megugrott, főleg a német turisták érkeztek nagyobb számban. Abból pedig, hogy a belföldi és nemzetközi konferenciák újraindulnak Palma de Mallorcán június közepétől, szintén profitálhat a szállodaszektor – írja a MallorcaBulletin.

A helyi szállodák szövetsége közölte, jelenleg 45 szálloda van nyitva a városban, de a következő hónap végéig szeretnék elérni, hogy 67 hotel üzemeljen, ezzel pedig Palma de Mallorca szinte összes (95 százalék) szállodája újranyílik majd a turisták számára.

palma_123rf

Június végéig a szállodák 95 százaléka újranyithat Palma de Mallorcán

Fotó: 123rf.com

Egy másik lehetőség arra, hogy felpezsdítsék a Baleár-szigetek turizmusát az lesz, ha a spanyol kormány újra engedélyezi a tengerjárók kikötését az országban, ezzel pedig Palmára is több turista érkezik majd. Szeretnék, ha ez minél hamarabb megtörténne, pontos időpontot azonban egyelőre még nem közöltek.

Palma de Mallorca La Seu katedrálisa is újraindította vezetett tetőtéri látogatásait, míg a VisitPalma megújított weboldallal és ajánlott úti célokkal várja a turisták visszatérését.