Páratlan kiállítás nyílik Debrecenben

Forrás: MTI

 2018. május 16. 16:16

Impressziók Monet-tól Van Gogh-ig, Matisse-tól Warholig címmel páratlan kiállításra készül a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ Debrecenben.

A tárlaton, amely több mint egy évszázad művészetét mutatja be, mintegy hatvan alkotást láthatnak majd az érdeklődők június közepétől szeptember végéig - közölte a MODEM igazgatója szerdán az MTI-vel.

Koroknai Edit tájékoztatása szerint a Johannesburgi Művészeti Galéria gyűjteményéből érkező kollekciót, köztük Monet, Cézanne, Modigliani, Van Gogh, Matisse, Picasso, Boudin, Degas, Warhol, Lichtenstein, Bacon és további ismert művészek munkáit először mutatják be Magyarországon.

A MODEM

Fotó: debrecen.hu

Az elsősorban az impresszionizmust és az ahhoz kapcsolódó 19. század végi, 20. század eleji-közepi törekvéseket megmutató tárlat biztosítási értéke mintegy tízmilliárd forint.

A legértékesebb, több mint hárommilliárd forintra értékelt alkotás Alfred Sisley olajképe - ismertette a MODEM igazgatója.

Elmondta azt is, hogy a június 18-án megnyíló tárlatig új bejáratot nyitnak a MODEM Baltazár-téri oldalán, biztonsági kapukat helyeznek el és fegyveres őrök is vigyázzák a kiállítást.

A képek a megnyitó előtt egy héttel, fegyveres őrök kíséretében érkeznek meg Dél-Afrikából Debrecenbe, ahol szeptember 23-ig lesznek láthatóak. A kiállítást Debrecen után Genovában is bemutatják - jelezte Koroknai Edit, kiemelve, hogy már a megnyitó napján késő esti tárlatvezetést tartanak a bemutató két kurátora, Simona Bartolena és Süli-Zakar Szabolcs közreműködésével.

Kapcsolódó cikkek

Tízéves a MODEM

2016. szeptember 20.