Pünkösdi eljegyzés és borbarát túrák Badacsonyban

Forrás: turizmus.com

 2015. március 31. 16:35

Soha ennyi helyi rendezvényt, érdekes, népi gyökerű ünnepet és attrakciót nem kínáltak még a badacsonyi környéki települések, hogy népszerűsítsék boraikat és nemcsak a főszezonra csábítsák ide a turistákat – hallhattuk a napokban rendezett tájékoztatón.

Júniusig minden szombaton lesz Borbarangolás Badacsonyban. A családi pincészetek és vendéglők szombatonként mutatják be a Vulkánok Völgyének rejtett kincseit - hangzott el a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület képviselőjétől. Részletek iránt a Tourinform irodában érdeklődhetünk.

Május 9-10. között kerül sorra a Szürkebarát túra, amely a Bortriatlon első állomása.

Érdekes kezdeményezés a május 24-i Pünkösdi Eljegyzés, amelynek során pünkösdvasárnapra fiatal párokat várnak Badacsonyba, hogy itt jegyezzék el egymást és vendégeikkel koccintsanak az erre az alkalomra készített Eljegyzési Borral.  Már eddig is sokan jelentkeztek népi hagyományokból táplálkozó ünnepségre a badacsonytomaji Tourinform irodában.

A június 6-7-i Kéknyelű virágzás ünnepe a Bortriatlon második állomása.

A Badacsonyi Bor7 július 17. és augusztus 2. között a főszezon egyik leghangulatosabb rendezvényének ígérkezik, amelynek főszereplői természetesen a helyi illatos borok.

Az augusztus végi Rózsakő Fesztivál szervezői az aktuális népünnepélyi hangulatot árasztó eseményen kívül Egry József festményritkaságokra, valamint a Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életét bemutató múzeum látnivalóira is felhívják a figyelmet.