Pünkösdkor beindul Hollókő

Forrás: turizmus.com

 2020. május 28. 10:16

A pünkösdi hétvégétől újra nyitva Hollókő, s a híres palóc vendégszeretettel várja látogatóit.

A pünkösdi hétvégét hosszú évek óta hagyományőrző rendezvényekkel és várjátékkal ünnepli a világörökség falu. Idén ez sajnos nem lehetséges, azonban a biztonsági előírások betartása mellett folyamatosan egyre több élményt kívánnak nyújtani a látogatónak.

Az Ófaluban szombaton, pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn termelői piac kínálja a környék őstermelőinek finomságait:szörpöt, mézet, füstölt húsárut, zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket, továbbá egyedi kékfestő ruhák is színesítik majd a piac kínálatát.

Pünkösdtől újra nyitva a világörökség falu

Fotó: Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.

A faluba érkező vendégek a már megnyitott kézműves portákon, ajándékboltokban, a vendéglátóhelyeken, éttermekben és szabadtéri helyszíneken találkozhatnak a díszes hollókői népviselettel, illetve azok hétköznapi változataival is.

Több helyszínen lesz kézműves-bemutató, így bepillanthatunk a fazekasság és a bőrdíszművesség titkaiba is.

Természetesen nem hagyhatók ki a tipikus palóc finomságok sem, amelyeket Hollókő három éttermében és a négycsillagos szállodákban ízlelhetnek meg a vendégek.

A hollókői vár szabadtéri részei nyitva állnak, a látogató a toronyból gyönyörködhet a Cserhát festői hegyvidékében, sőt a Szent László Vitézei Egyesület tagjaiban is, akik korabeli ruhákat öltenek magukra.

Friss vidéki levegő és palóc kultúra

Fotó: Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.

Hollókő magánszálláshelyei és a Castellum Hotel Hollókő is megnyitotta kapuit a szállóvendégek előtt is, így a világörökségi falu ideális helyszín egy-egy rövidebb vagy akár hosszabb pihenésre, kikapcsolódásra és a már megszokott igazi hollókői élmények átélésére.