Sanghaj arcai a Bölcs Várban

Forrás: turizmus.com

 2019. június 18. 19:07

Rendezvénysorozat keretében mutatkozik be a „Dinamikus Sanghaj” Budapesten a régi budai városháza épületében, a Bölcs Várban.

A várospromóciós eseményt Sanghaj Önkormányzata Információs Irodája a Magyar Nemzeti Bankkal, a Sanghaj Múzeummal, a Fudan Egyetemmel, a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Egyesülettel együttműködve szervezi, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Ugyanakkor nem lehet véletlen, hogy éppen az új sanghaji légi járat indulása után néhány nappal kerül sor az eseményre.

A rendezvénysorozat egy fórumból és 3 kiállításból áll. Június 18-tól augusztus 11-éig három kiállítás lesz megtekinthető a Bölcs Várban(I. kerület, Szentháromság u. 2.), Budapesten.

Az első, „Az érmék útja – Magyarország és Kína az ókori Selyemúton” keretén belül 190 magyar és kínai érme kerül kiállításra, köztük Szent István király dénárja és kínai rézérmék.

A második kiállítás, a Sanghaj Múzeum „Sanghaj Eleganciája” Kreatív Kulturális Termékkiállítás kreatív kulturális tárgyak két sorozatát hozza el nekünk, köztük "A Sanghaji Stílusok Klasszikusai" és "A Sanghaj Eleganciája” szériát. A Sanghaj Múzeumból származó lámpákat, táskákat, asztalterítőket és más tárgyakat mutat be a kiállítás.

Kreatív kulturális termékek Sanghajból

Fotó: turizmus.com

A harmadik rendezvényt, „A Dinamikus Sanghaj” fotókiállítást szintén június 18-tól egy héten keresztül lehet megtekinteni a Bölcs Várban. A testvérvárosi kapcsolat 6. évfordulójának alkalmából Sanghajról és Budapestről készült fényképeket állítanak ki.

Június 18-án Magyar-Kínai Gazdasági Fórumot is rendeztek a Bölcs Várban Lin Yifu, a Világbank korábbi vezető közgazdásza, valamint Zhang Jun, a Fudan Egyetem Gazdasági Karának dékánja vezetésével.

A Bölcs Vár

A régi budai városháza épülete Bölcs Vár néven, a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány értékmentő munkájának köszönhetően oktatási és közösségi térként újult meg. Az alapítvány célja, hogy az újjászülető épület széles körű tudományos és kulturális programok helyszíne legyen.