Téli kalandok a Bakonyban

Forrás: turizmus.com

 2015. december 17. 13:40

Disznóvágás, vezetett túrák, futóversenyek – Zircen és környékén különösen gazdagnak ígérkezik az ünnepi program, a városi kulturális rendezvényektől a kisebb falvakban tartott disznótoros kóstolókig.

December 19-én a Zirci Ciszterci Apátság díszudvarán karácsonyi forgatag várja az étkezőt, forralt bort, teát, karácsonyi kalácsot, sok szeretetet és vidám hangulatot ígérnek a szervezők.

A

A zirci apátsági templom

Délután templomi betlehemest adnak elő a gyerekek, majd az adventi gyertyagyújtás és színjátszó előadás következik az apátsági templomban. Este zenés-táncos karácsonyi gálaműsor veszi kezdetét.

Reggel a porvai Hóvirág Panzióban egy hamisítatlan bakonyi disznóvágás zaja töri meg a hajnali csendet. A helyben készülő hurka, kolbász, pecsenye és töpörtyű megkóstolásán túl az arra kedvet érzők a disznóvágás folyamatába is bátran bekapcsolódhatnak – olvasható az invitálásban.

December 20-án gyalogos túrára indulnak a bátrabbak az Országos Kéktúra útvonalán, majd megmártóznak a Római-fürdőnél, és „Don Quijote szemével" megnézik a Tési szélmalmokat. A táv 18,8 kilométer, a szintemelkedés 460 méter.

Porván ugyanaznap indul a II. Bakonyi Karácsony Félmaraton és Minimaraton terepfutó verseny.
A Bakony Szíve Turisztikai Szövetség több szállásadóhelyén kedvezménnyel várják a Bakonyi Karácsony résztvevőit.

Karácsony után, december 27-én is szerveznek a Bakonyban vezetett túrákat, sőt szilveszterkor is, a Bakony tetejére.