Thermal Tour futóverseny a Gyógyvizek Völgyében

Forrás: turizmus.com

 2015. március 09. 14:10

A hagyományos falusi gasztronómiai rendezvények mellett egy új, aktív program indul el Egerszalókon, mellyel a sportosabb vendégeket számára is vonzóvá válik a Gyógyvizek Völgye – mondta el Szádeczky Kornélia, a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesület TDM menedzsere.

A futóverseny az egerszalóki faluháztól startol el március 14-én 11.00 órakor. A mozgás kedvelői három távon nevezhetnek, családi futásban (1600 m), hegymenetben (7,5 km) és  kismaratonban (16 km). A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a Gyógyvizek Völgyében fekvő Egerszalók, Demjén gyógyfürdőire, látványosságira és borkultúrájára. A futóverseny társrendezője az Egri Testedző Klub, az értékes díjakat a Gyógyvizek Völgye szálláshelyei ajánlották fel.

A résztvevők számára színes kísérőprogramot is biztosítanak az egerszalóki Barlanglakásoknál, igazi falusi hangulattal.

Különleges élmények érhetik azokat, akik szombaton felkeresik az Egerszalóki Barlanglakásokat. Akár az Alvégről vagy a Felvégről érkeznek, belecsöppenek egy falusi utca mindennapjaiba. A barlanglakások lakói mesteremberek, akik bemutatják szerény hajlékukat, teszik a dolgukat. A sajtkészítő sajtot kóstoltat, a kovács kovácsol, a szövőnő sző, a falusi nép szorgoskodik és pletykál: az Egerszóláti Rizling Színjátszók a paraszti életet bemutató jelenetekkel lesznek felelősök a jó hangulatért.  A kemencék melegén kívül tűzkosarak és a jóféle szalóki borok melegíthetik át a látogatókat. Fabatkáért akad egy kis harapnivaló is, amit az Egerszalóki Turizmus Egyesület gazdaasszonyai kínálnak a vendégeknek. A szokásos tárlatvezetések sem maradnak el.

2015. március 14-én a belépő díja 800 Ft/fő, amely tartalmazza a kínálást is. A Thermal Tour futóverseny résztvevői részére a belépés ingyenes.

Információ és nevezés: www.egritc.hu, www.facebook.com/egritestedzoclub