Új platform jött létre Szaúd-Arábia turisztikai partnerei számára

Forrás: turizmus.com

 2023. január 31. 13:56

Mostantól Szaúd-Arábia turisztikai partnerei könnyebben tájékozódhatnak az ország jelenlegi és jövőbeli úticéljairól.

Az újonnan létrehozott Saudi Expert digitális platform célja, hogy megfelelő ismereteket és eszközöket adjon a szaúdi turizmusban folytatott üzleti tevékenységek jobb kivitelezéséhez – tájékoztatta lapunkat a Visit Saudi.

Az oldalon digitális tanulási opció is elérhető, amellyel a partnerek könnyebben tájékozódhatnak a Szaúd-Arábia jelenlegi és jövőbeli úticéljairól. Az online felületen többféle téma közül is választhatunk és nyomon követhetjük előrehaladásunkat.

A modulok között megtalálhatunk oktatási anyagokat az országgal kapcsolatos általános információkról, amiket egy első alkalommal utazónak tudni kell, örökségéről és kultúrájáról, változatos tájairól, ajánlott látnivalókról, illetve arról is, hogyan érdemes utazást tervezni az országba. Regisztrálni a https://www.sta.gov.sa/en/saudi-expert oldalon lehet.

A platform egy másik része, a Szaúdi Turisztikai Tartalomközpont (STOCH) a felhasználóknak ingyenes hozzáférést és letöltési lehetőséget biztosít kiváló minőségű képekhez és videókhoz.

A Wadi Al Disah homokkőoszlopai sok látogatót vonzanak

Fotó: 123rf.com

 

 

 

 

 

Az ajánlott úticélok közé tartozik az országban Tabuk, amely régóta egyiptomi és jordániai zarándokok pihenőhelye. Népszerűsége okai közé tartozik gazdag kultúrája, amely híres a mintás szőnyegek és a kecskeszőr sátortakarók árusításáról, ősi régészeti lelőhelyeiről, tengerparti városairól, illetve különféle természeti örökségeiről, mint például a Wadi Al Disah szél által faragott homokkőoszlopai.

Egy másik Visit Saudi által kiemelt célpont Dzsidda, a Vörös-tenger partján, amely az egyik leglátványosabb búvárkodási célpontja az országnak. A területet egész évben napos éghajlat jellemzi, a hőmérséklet pedig legalább 21°C.