Új-Zéland feloldja a járványügyi beutazási korlátozásokat

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 12. 14:46

Az Új-Zélandra utazóknak szeptember 13-tól nem kell oltási igazolvánnyal rendelkezniük ahhoz, hogy belépjenek az országba.

A mostanáig érvényes szabályok szerint a beutazóknak közvetlenül az érkezés után és a tartózkodás 5. napján teszteltetniük kellett magukat, ez az előírás már csak önkéntes alapú marad szeptember 13-tól. Ezenkívül maszkot is már csak a kórházakban és az idősotthonokban kell viselni – értesült az aero.de.

Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök hétfőn azt nyilatkozta, elérkezett az ideje annak, hogy az ország lapozzon egyet és rendkívüli járványügyi intézkedések nélkül éljen.

Új-Zéland 2020 márciusában zárkózott be, és végig szigorú zéró-Covid stratégiát folytatott, csak idén júliusban nyitotta meg újra teljesen a határait.

A miniszterelnök szerint a járvány kezelése tekintetében mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis ahelyett, hogy azt éreznék, a Covid dönti el, mi történik velük, az életükkel és a jövőjükkel, visszaveszik az irányítást.

Auckland, Új-Zéland legnagyobb városa

Fotó: 123rf.com

Az ötmilliós lakosú Új-Zélandon több mint 1,7 millió koronavírusos megbetegedést regisztráltak eddig, és majdnem kétezren haltak meg a betegség szövődményeiben.