Újra nyitva Gorsium

Forrás: turizmus.com

 2016. április 04. 16:14

Április elejétől újra várja a látogatókat Székesfehérvár és Tác közös büszkesége, az ókori római település maradványait őrző régészeti park. Izgalmas történelmi kirándulásra számíthat az, aki ellátogat Gorsiumba, ahol szó szerint új dimenziót nyit a felépített erődfal szakasz.

Tetején végigsétálva a látogatók madártávlatból is felfedezhetik Alsó-Pannónia provincia tartománygyűlésének egykori székhelyét. Az 1958 óta folyó ásatás városfalakat és kapukat, oszlopsorral díszített utcákat, fórumot, templomokat és középületeket, a tartománygyűlés csarnokait és szentélyeit tárta fel – ezek közül most több épület és belső tér is megelevenedik és a leletekből az új látogatóközpontban állandó kiállításokon adnak ízelítőt a közönségnek.


Az áprilisi megnyitót követően májusban, a Floralia tavaszköszöntő ünnepen 202-be utazhat vissza a vendég, és szemtanúja lehet Septimius Severus császár történelmi jelentőségű látogatását megidéző császári bevonulásnak is. Az ókori település a maga teljességében tárul itt a látogatók elé: audioguide, útikönyv, vagy éppen az interaktív látványraktár segítségével minden kő mesél – éppen ezért egyedülálló program ez azoknak, akik osztálykirándulást, családi programot vagy történelmi sétát, élménydús kirándulást terveznek a környéken.


Nyitva tartás hétfő kivételével naponta 10 – 18 óráig.

Részletek itt: http://turizmus.szekesfehervar.hu/search/simple/keyword/gorsium?&s=item-729