Városismereti képzéssorozat a gyulai turisztikai szereplőknek

Forrás: turizmus.com

 2021. február 10. 15:56

Hasznosan segít felhasználni a pandémia miatti kényszerű zárvatartást a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. képzése. A helyi idegenforgalmi szolgáltatók munkatársai számára rendezett városismereti tréningsorozat több egyszerű tudásátadásnál.

Kilenc gyulai szálláshely mellett a Várfürdő és a kiállítóhelyek összesen mintegy 130 munkatársa használja a kényszerű leállás idejét a turisztikai vonzerőleltárral kapcsolatos ismereteik bővítésére és egyéni szerepük felértékelésére a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. kezdeményezésére. Az idegenforgalomban dolgozók Kocsis János idegenvezető közreműködésével frissítik fel tudásukat a városról és annak turisztikai attrakcióiról a „Fontos láncszem vagyok a gépezetben” című tréningsorozattal.

„Nem véletlen a képzés elnevezése, kulcsfontosságú tudatosítanunk magunkban, hogy mi vagyunk a házigazdák, és a vendégélmény rajtunk, a városunkba érkezőkkel személyes kapcsolatba kerülőkön is múlik. Küldetésünk van: munkahelyünk mellett Gyula városát képviseljük” – foglalta össze a képzés legfontosabb motivációját Kocsis János.

A képzéssorozat egyik diája, a jobb felső sarokban Kocsis János idegenvezető

Fotó: Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft.

Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: partnereik megelégedéssel fogadták a gyakorlatorientált oktatási programot, melyet bár eredetileg személyes részvétellel terveztek, a fennálló helyzetre tekintettel online platformon valósítanak meg. A részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött.

„A vitathatatlan gyakorlati haszna mellett jó példának érzem a képzést azért is, mert segít hatékonyan kihasználni ezt az időszakot. A vendégek jelenlétének elmaradása miatt elvégezhető egyéb feladatok ellátásán túl is hasznosnak érezhetik így mindennapjaikat a kollégák” – fogalmazott Lábadi Eszter, a képzés megszervezéséért és lebonyolításáért felelős marketingmenedzser. Hozzátette: a kurzus tematikáját valamennyi turisztikai desztináció számára hozzáférhetővé teszik.

A Gyulai Turisztikai Nkft. által koordinált foglalkozássorozat összetettsége miatt kiemelkedő. Amellett ugyanis, hogy átfogó képet ad Gyula és térségének értékeiről, programkínálatáról és rejtett kincseiről, segít megismerni a vendégek által támasztott elvárásokat és támogatja a szektor szolgáltatói közötti kapcsolatépítést, egyúttal hasznos elfoglaltságot biztosít azoknak a dolgozóknak, akik munkahelye nem szűnt meg.

A képzés tematikájában szerepel a város múltja, turisztikai attrakciói, rendezvényei, a helyi gasztronómia jelentős termékei, a környék turisztikai helyszínei és szolgáltatói, valamint a turisták gyakran ismétlődő kérdései.

A kurzusba első körben a szállásadók és a Várfürdő munkatársai csatlakoztak, várhatóan február végétől pedig a kiállítóhelyeken dolgozók vesznek részt rajta.