Vasárnap zár a Gulácsy-kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 22. 14:19

Vasárnapig, augusztus 27-ig látogatható a 20. századi magyar művészet egyik legkülönösebb alakjának, Gulácsy Lajosnak az életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában.

Az április 7-étől látható, mintegy kétszáz művet – azon belül 84 festményt – felsorakoztató tárlatot eddig már több mint hatvanezren tekintették meg.

A nagyszabású kiállítás minden korábbinál teljesebb képet ad a magyar századforduló és a korai modernizmus egyik legeredetibb művészének életművéről, új összefüggések megvilágításával tárja fel Gulácsy Lajos művészetét.

A sok jól ismert remekművön kívül Gulácsy több újabban azonosított alkotása is látható, valamint olyan művek, amelyek korábban még soha nem szerepeltek kiállításon.

A festmények, rajzok, illusztrációk mellett Gulácsy-kéziratok, a művészről készült fotók, illetve kortársainak néhány jellemző alkotása teszik teljessé a tárlatot.

A tárlaton közel kétszáz művet – azon belül 84 festményt – tekinthetünk meg

Fotó: Facebook

A kiállításhoz kapcsolódó, a Letűnt idők nyomában. Gulácsy Lajos, Fáy Dezső és Keleti Arthúr Itália igézetében című kamaratárlat is megtekinthető ezen a héten.

A múzeum tájékoztatása szerint az utolsó héten mindennap tárlatvezetések várják a közönséget.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az utolsó napokban – augusztus 25-én pénteken, augusztus 26-án szombaton és augusztus 27-én vasárnap – 19 óráig látogatható.