Vivicittá – idén egyénileg

Forrás: MTI

 2020. június 08. 16:15

A hagyományostól eltérő módon, de a hétvégén megrendezi a Budapest Sportiroda (BSI) a Vivicittá városvédő futást, melyet ezúttal egyénileg, péntektől vasárnap éjfélig teljesíthetnek a futni vágyók.

Az 1986-ban életre hívott tömegsportrendezvény Magyarország második legnagyobb futóversenyévé nőtte ki magát, az elmúlt időszakban 80 országból 30 ezer résztvevője volt, ám ilyen nagyszabású rendezvény megtartására a koronavírus-járvány ezúttal nem ad lehetőséget.

A BSI – a szervezet hétfői tájékoztatása szerint – „sok-sok ezer futó egyetértésével” döntött úgy, hogy virtuális formában szervezi meg az eredetileg áprilisra kiírt eseményt, melyen a futás nagyon is valóságos lesz, a távok három napon át bármikor és bárhol teljesíthetőek.

A Vivicittá városvédő futást ezúttal egyénileg, péntektől vasárnap éjfélig teljesíthetnek a futni vágyók

Fotó: facebook.com/vivicittafutas

A versenyen a leghosszabb táv a félmaraton, melyet egyéni mellett párban és hármasban is le lehet futni, emellett a kínálatból még a 10 kilométeres Vivicittá, az 5 km-es Midicittá és a 2,5 km-es Minicittá választható.

A csapatversenyben 10 km-en, 7 km-en vagy 2,5 km-en lehet nevezni. Egy 1000 méteres Virtuális SUHANJ! futam is szerepel a programban, mely egy speciális jótékonysági futás/gyaloglás a fogyatékkal élők sportjáért.

A résztvevők a nevezési díjból 500 forinttal egy választható jótékonysági célt támogatnak: a Bátor Tábor, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Hospice Alapítvány, a SUHANJ! Alapítvány és a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány a rájuk leadott szavazatok arányában részesül a várhatóan több millió forint adományból.

A BSI azt is közölte, hogy az idei Vivicittá a külföldi indulók számában szinte biztosan rekordot döntött volna, ugyanis a korlátozások bejelentéséig 50 százalékkal több külföldi nevezés érkezett, mint eddig bármikor.

A verseny népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a megváltozott körülmények ellenére is nagy maradt az érdeklődés külföldről, s a jelenlegi adatok szerint 37 ország 70 városából neveztek az online viadalra.

A Budapest Sportiroda május közepén rendezte meg első online versenyét, miután kifejlesztette az ahhoz szükséges saját szoftverét. Ebben a versenyformában a távokat mindenki egyénileg vagy néhány társsal együtt teljesíti és a teljesített távot és az időt telefonos alkalmazással vagy GPS-es órával, futópad kijelzővel méri mindenki és küldi el a szervezőnek. Ezek alapján készül el az eredménylista.


A rovat belföldi turisztikai híreinek megjelenését a SZÉP-kártya szponzorálja.


Kapcsolódó cikkek

Zöldül az Ultrabalaton

2019. szeptember 12.