Zsidó ízek, imák, koncertek a Debreceni Zsidó Utcafesztiválon

Forrás: turizmus.com

 2023. augusztus 24. 15:33

Érdemes kihasználni a nyár utolsó hétvégéjét, hisz augusztus 24. és 27. között az ALL-IN Debrecen programjain ismét a sokszínű zsidó kulturális örökségé a főszerep, immáron második alkalommal Debrecenben.

A Pásti utcában zenés és táncos programokkal, versénekekkel, ismeretterjesztő előadásokkal és helytörténeti sétákkal készülnek a szervezők. A nap során bemutatkoznak a zsidó konyhai tradíciók, terítéken a legjellemzőbb fogásokkal és italokkal. Aki pedig a kultúrában és vallásban is szívesen elmerülne, a zsinagóga és a rabbiszoba megtekintésére is lesz lehetősége, sőt, Shmuel Faigen rabbival is kötetlenül beszélgethet.

Zsidó utcafesztivált tartanak Debrecenben

Fotó: ALL-IN Debrecen

 

Vasárnap tárlatvezetés várja a látogatókat a Berésit - Teremtés című kiállításon, nyitva tart a Szenes Hanna életét bemutató tárlat, a legkisebbek részt vehetnek a Jesiva tanoda foglalkozásain, továbbá széles gasztronómiai kínálatból válogathatnak a programokra érkezők: a Debreceni Zsidó Hitközség Kóser Konyhája és a Hamsza Étterem jóvoltából sólet, bárhesz burger, shakshuka és további különleges fogások lesznek terítéken.

ALL-IN Debrecen I Zsidó Kulturális Napok és II. Debreceni Zsidó Utcafesztivál a Közép- és Kelet- Európai Zsidó Hitközségek és Szervezetek Egyesületével társszervezésben valósul meg.

További információ és a teljes program a rendezvény oldalán található.